HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Michelisz Norbert gyári SEAT Leónnal indul a WTCC-ben!

2010.02.24. 09:59 Real Simon says

Kiadta az idei túrakocsi-világbajnokság hivatalos rajtlistáját az FIA. A mi szempontunkból különösen érdekes, hogy – az autósport történetében először – egy magyar versenyző, a 25 esztendős Michelisz Norbert is szerepel a rajtlistán.

Norbi 1984-ben született Mohácson, és egy kis Baranya megyei faluban, Hímesházán nőtt fel. Húszévesen szimulátor-világbajnok lett, ekkor figyelt fel rá a hazai autós szakma, és a Zengő Motorsport meghívására egy Renault Clio túrakocsit tesztelhetett a Hungaroringen. A próba olyan jól sikerült, hogy a csapat szerződtette Micheliszt, aki első nekifutásra (2006) a Suzuki Swift Kupa bajnoki címével hálálta meg a bizalmat. 2007-ben a Renault Clio Kupára váltott, és ott is elsőre bajnok lett.

A következő évtől a magyar bajnoksággal párhuzamosan indult a Zengő Motorsport által felkészített benzines SEAT Leónnal az Európa-kupa futamain, ahol egyre jobb eredményeket ért el. Tavaly már első számú esélyesként indult, és öt futamgyőzelemmel toronymagasan nyerte a SEAT León EuroCup küzdelemsorozatát. Ennek köszönhetően két alkalommal is indulhatott a spanyol gyártó „vendégautójával” a fősorozat, a WTCC futamán (2008: Okajama, Japán 2009: Brands Hatch).

A Zengő Motorsport tavaly ősz óta azon dolgozott, hogy egy ütőképes csapatot hozzon üssze a teljes idei WTCC-szezonban való indulásra. A hazai SEAT-importőr kihátrált a csapat mögül, de egy kitartó szponzor (Dension) jóvoltából mégis sikerült a terv. A hazai autósport történetében először idén magyar csapatnak és pilótának is szurkolhatunk a túrakocsi-világbajnokságon, amire nem volt példa Cserkuti Öcsi és a BMW M3 1987-es szereplése óta.

A vb-sorozat március első hétvégéjén rajtol a brazíliai Curitibában, ahol Michelisz a Zengő Dension Motorsport 5-ös rajtszámú SEAT León TDI-jével (2 literes turbódízel, 265 lóerő) indul.

Bővebb info a WTCC honlapján: www.fia-wtcc.com

Szólj hozzá!

Címkék: wtcc michelisz seat leon magyar pilóta michelisz norbi túrakocsi vb zengő motorsport

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr342211672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása