HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hülkenberg gyorsabb volt Alonsónál Montmelóban

2010.02.26. 18:29 Real Simon says

Nico Hülkenberg zárta az élen a barcelonai tesztelés második napját, miután minimális különbséggel megelőzte a minden értelemben hazai pályán köröző Fernando Alonsót.

Hülkenberg csapata, a Williams – a trendekkel szembe menve – délután edzés-szimulációt tartott. Így történhetett, hogy a németek GP2-es bajnoka (aki eddig a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja az újoncok közül) lepipálta a nap túlnyomó részében az első helyet őrző spanyolt.

A Ferrari a tegnap bemutatott új motorburkolat mellett kisebb aerodinamikai módosításokat is végrehajtott, melyeknek köszönhetően az F10 szárnyalt a verőfényes montmelói tavaszban. A csapat péntekre kijavította az első napon jelentkező elektronikai problémát, és két hosszabb etap mellett több edzés-szimulációt is végrehajtott. Alonso mégsem zárta teljesen elégedetten a napot: öt perccel az edzésidő lejárta előtt megállt alatta a Ferrari, ami a tréning végét is jelentette.

Pedro de la Rosa ismét a „dobogóra” hozta a Sauber-Ferrarit, 114 kört tett meg (nála többet csak Alonso és Sebastian Vettel futott). A katalán pilóta délelőtt az edzésbeállításokra, délután a verseny-set-upra fókuszált, és elégedett volt a kocsi tempójával.

Sebastian Vettel úgy végzett ötödikként, hogy ő sem fejezhette be a napot. A német hajmeresztően könnyelműen kezelte a helyzetet: kiszállt a kocsiból és a pálya közepén megállva integetett a tribün felé, ahonnan a nézők köszöntötték őt. Ilyet azért nem nagyon tanácsos csinálni…

A Mercedes és a McLaren szokatlanul csendes napot zárt: Michael Schumacher a hetedik, Lewis Hamilton a nyolcadik legjobb időt jegyezte pénteken. A hétszeres világbajnok délelőtt kipróbálta a Mercedes új aerodinamikai „csomagját”, a későbbiekben azonban inkább a telitankos verseny-szimulációra összpontosított. Hamilton szintén meghúzódott a háttérben, és szorgalmas munkával délután behozta a csapata kezdeti lemaradását a megtett távot illetően.

Barcelonai tesztelés - 2. nap:

1.  Hülkenberg (D) Williams-Cosworth  1:20.614 (99 kör)
2.  Alonso (SPA) Ferrari              1:20.637 (134 kör)
3.  De la Rosa (SPA) Sauber-Ferrari   1:20.973 (114 kör)
4.  Liuzzi (ITA) Force India-Mercedes 1:21.056 (90 kör)
5.  Vettel (D) Red Bull-Renault    1:21.258 (125 kör)
6.  Alguersuari (SPA) Toro Rosso-Ferrari  1:21.571 (104 kör)
7.  Schumacher (D) Mercedes GP  1:21.689 (85 kör)
8.  Hamilton (GB) McLaren-Mercedes 1:22.152 (93 kör)
9.  Kubica (PL) Renault               1:24.912 (53 kör)
10.  Trulli (ITA) Lotus-Cosworth    1:25.524 (70 kör)
11.  Glock (D) Virgin-Cosworth   1:25.942 (52 kör)

1 komment

Címkék: barcelona ferrari tesztelés williams alonso sauber hülkenberg circuit de catalunya de la rosa

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr302211677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Evelin 2010.02.26. 21:25:56

Nagyon jó a blog, élvezet olvasni a híreket szinte első kézből :) Szeretem a forma-1-et, próbáltam blogolni, de azt hiszem emellett egy kicsit eléggé bénának tűnik. Ki is törlöm :D:D A sportágról annyit, hogy idén tudom egy kicsit pártatlanabbul is nézni, mivel Räikkönennek drukkolok már nagyon régóta, így most számomra nyitott minden. Gondolkodni még nem merek arról, ki lesz az esélyes, mert tavaly is jól hoppon maradtam látva az első időmérőt és futamot, amikor Buttonék tartoltak :) Ki tudja, idén melyik csapat hirtelen szárnyakat és győzedelmeskedik a elenfelei felett. Viszont, ha valaki megkérdezi, szerintem mi lesz, azt mondanám, hogy jobban fog ez az év hasonlítani 2007-hez, mintsem 2009-hez. Meglesznek a meglepetések is, de harc lesz minden helyezésért (remélem)!
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása