HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Davide Valsecchi a GP2 Ázsia bajnoka

2010.02.27. 15:03 Real Simon says

Az első öt futamból hármat megnyert, kettőn második lett, ezzel három futammal a szezon vége előtt megnyerte a GP2 Ázsia-sorozat bajnoki címét Davide Valsecchi.

Az iSport olasz pilótája az első öt futamból négyszer érte el a leggyorsabb veresenykört (amiért plusz pont jár), így behozhatatlan előnyre tett szert a bajnokságban mögötte álló Giacomo Riccivel, valamint csapattársával, Oliver Turvey-vel szemben.

Valsecchi úgy érkezett a bajnokság utolsó előtti állomására, Bahreinbe, hogy ha jól szerepel, idő előtt bebiztosíthatja a bajnoki címét. Pénteken, a kvalifikáción kikapott ugyan 4 ezreddel az ART Grand Prix új francia reménységétől, Jules Bianchitól, a versenyen azonban visszavágott. Bianchi elrontotta az első futam rajtját, és Davide sem indult túl jól, így Javier Villa és Luca Filippi is elé került. Az iSport menője azonban a fiutam vége felé egyre gyorsult, kivárta a megfelelő lehetőséget, és a 28. körben Filippit fékezte ki az első kanyarban, egy fordulóval később pedig Villát is maga mögé utasította.

Szezonbéli harmadik sikerével Valsecchi Romain Grosjean (2007-2008) és Kobajasi Kamui (2008-2009) után a „téli GP2” harmadik bajnoka lett.

A GP2 Ázsia-sorozat március 14-én, a Formula-1-es Bahreini GP előtt megtartott versennyel zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: bianchi bahrein bajnok szahír gp2 ázsia valsecchi isport

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr732211680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása