HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Megjelent a világ első autóverseny-szakszótára

2010.03.11. 12:42 Real Simon says

Az RTL Klub Formula-1-es szakkommentátora, Wéber Gábor szerkesztésében ma (március 11., csütörtök) tartották meg az angol-magyar, magyar-angol nyelvű Autóverseny szakszótár és értelmező szótár bemutatóját a budapesti Alexandra könyvpalotában.

A korábbi Suzuki Swift- és Renault Clio-kupás bajnok, WTCC-résztvevő Wéber Gábor által készített angol-magyar szakszótár nemcsak a Formula-1, hanem a rali-vb, a túrakocsi-vb, az IndyCar-sorozat és a NASCAR leggyakrabban használt szakkifejezéseit is tartalmazza. Az igényes kiállítású, jól áttekinthető kötet szakáganként
mintegy 3000 címszót tartalmaz, köztük olyan, eddig nehezen értelmezhető szavakat és szakkifejezéseket, mint az apex (kanyarodási csúcspont), a diffúzor, a KERS, vagy az X-szárny. 

A világon egyedülálló autóverseny-szakszótár a kék címszavakkal segíti a tájékozódást a szakkifejezések világában, de a kifejezések magyarázata, illetve számos példamondat mellett attól is különleges, hogy röviden bemutatja az egyes versenyágak legnagyobb alakjait is.

A könyvet a szótárakra specializálódott Grimm kiadó jelentette meg, és az összes nagyobb könyvesboltban kapható lesz, 4990.- Ft-ért.

 

1 komment

Címkék: autóverseny szakszótár wéber gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr532211698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktria 2010.03.11. 18:53:10

Köszi az infót, ez jól hangzik, és nagyon hasznosnak tűnik.:)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása