HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Haug: Gyorsabb autókat kell adnunk a pilótáinknak!

2010.03.24. 22:06 Real Simon says

A Mercedes GP csapatfőnöke, Norbert Haug arról, mit gondol a csapat Bahreinben nyújtott harmatos teljesítményéről, mit vár ezen a hétvégén Ausztráliában, hogy miért tesz jót Nico Rosbergnek a reflektorfény, és hogy nem unja-e a Michael Schumacher körüli felhajtást. 

Mit szól hozzá, hogy a Bahreini GP után egyesek máris „vánszorgó Schuminak“ nevezték Michael Schumachert?

Haug: Bahreinben problémát jelentett számunkra a gumik megfelelő felmelegítése. A versenyzőink a lehető legtöbbet kihozták abból a helyzetből, ennél az eredménynél [Nico Rosberg az 5., Schumacher a 6. helyen ért célba] nem lehetett jobbat elérni. Nemsokára jobb helyzetben lesznek, akkor majd az élbolyban fognak tanyázni.

Michael Schumacher a nyitóverseny után kipihentnek és magabiztosnak tűnt. Valóban ez a helyzet?

N.H.: Michael tisztában van vele, hogy kihozta a helyzetből a legtöbbet – pontosan ez látszik meg rajta. Azzal is pontosan tisztában van, hogy a tapasztalatának és tudásának köszönhetően még sokkal előrébb fogunk jönni.

A teszttilalom mellett mit tudtak tenni, hogy javítsanak a versenyautón az Ausztrál Nagydíjra?

N.H.: A melbourne-i futam nehéz verseny lesz számunkra. A javításaink hamarosan megérkeznek és megmutatják a hatásukat – máról holnapra azonban ez nem lehetséges.

Mit üzen azoknak, akik az F1-et az unalmassága miatt kritizálják? Netán megint új szabályokra van szükség, amelyek megkönnyítenék az előzést?

N.H.: A szezonnyitó valóban elég eseménytelenül zajlott, de a következő versenyekben nagyobb lehetőséget látok. Természetesen figyelemmel kell kísérni, hogyan változnak a körülmények, azuitán reagálni ezekre.

Egy Melbourne-höz hasonló városi pályán általában újrakeverednek a kártyák. Mit vár személy szerint az Ausztrál Nagydíjtól?

N.H.: Kellemes emlékket őrzünk Melbourne-ről. Michael Schumacher már négy alkalommal tudott ott nyerni, a McLarennel együtt is négy győzelmet arattunk, Ross Brawn tavaly győzni tudott Jenson Button révén, Nico Rosberg pedig az Albert Parkban szerezte meg élete első dobogós helyezését. Ezzel együtt nehéz versenyre számítok, mivel a technmikai fejlesztéseink még nem teljesen állnak rendelkezésünkre.

Bahreinben a Ferrari és a Red Bull volt a meghatározó erő – ez meglepte önt?

N.H.: Ez igazából már a tesztelések alatt látszott, sőt, még Lewis Hamilton is gyorsabb volt, mint a mi versenyzőink. De a kocsi jó alapot képez, hamarosan fejlődni fogunk és ismét az élmezőnyhöz tartozunk majd.

Mostanában Schumacher körül forog a világ. Nem érzi kicsit soknak a felhajtást?

N.H.: Pozitív változásnak tartom, hogy az RTL bahreini versenyközvetítésének átlagos nézőszáma meghaladta a tízmilliót, ami duplája a 2009-ben mért értéknek. A nyomtatott sajtómegjelenések száma Németországban háromszor akkora volt, mint egy évvel ezelőtt. Ennek pedig nagyon sok köze van Michael Schumacher visszatéréséhez a Mercedes-Ezüstnyíllal.

Nico Rosberg helyzete csapattársként viszont mindennek nevezhető, csak egyszerűnek nem. Hogyan birkózik meg ezzel a helyzettel, és mit gondol az ő teljesítményéről?

N.H.: Nico most jobban a középpontban áll, mint eddigi pályafutása során bármikor. Bahreinben pedig tovább csiszolódott, ami végeredményben jót tesz neki. Amint egy igazán jó versenyautót adunk alá, minden még fényesebben alakulhat a számára. Onnantól fogva ugyanis – Michaelhez hasonlóan – ő is az élbolyhoz tartozhat majd.

Forrás: Motorsport-Total.com

4 komment

Címkék: interjú schumacher rosberg norbert haug mercedes gp ausztrál gp bahreini gp

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr802211721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sceurpien · http://www.pegamesatnet.hu/Rage/ 2010.03.25. 01:50:59

Remélem nem baj hogy ide írok. Az én honlapomnak van egy bannercsere jellegű ajánlata. Érdekel esetleg? F1-es jellegű játék. Maga a honlap: www.pegamesatnet.hu/Rage/ Az ajánlatról: www.pegamesatnet.hu/Rage/forspons.php Kicsit másabb, mint a szokásosok, de pont azért, mert így a játékosoknak érdekük, hogy megnézzék a "Szponzorokat". Ha érdekel, a honlapon (vagy itt) megtalálod az e-mail címem, és írj. Köszi!

Ismeretlen_148360 2010.03.25. 09:02:53

Hello! Nyugi, megtaláltam az előző bejegyzésedet is. Megnéztem, gondolkodom rajta. Ha írnál, inkább ide: info@szaguldocirkusz.hu Köszi.

Ismeretlen_152981 2010.03.25. 11:49:01

Hát én továbbra is Schumit tartom a Ferrari legnagyobb ellenfelének Brawnnal együtt nagyon erős páros lesz :) Más :) Tesztek alatt más se lehetett olvasni Schumi a Ferrarinál ebédelt a Red bullnál stb ennyire rossz a kaja a Mercinél? :D és most ismét :D http://www.madeinmotorsport.com/photos/f1/2010/zoom/f1-20100324085508-2414.jpg Ami nem baj sőt jó látni újra a Ferrarinál :D

gardendesigner 2010.03.25. 13:14:39

Most én had mondjam (írjam), és ne "Simon mondja" :) , hogy sok itt a nyafogás. Most is igaz az a közhely, hogy egy versenyből nagy ostobaság messzemenő következtetéseket levonni. De még csak tendenciát sem kellene megállapítani, hiszen Schumi, és a Mercedes nyeri jött vissza a Forma1-be. És ehhez minden technikai, pénzügyi és személyi hátterük adott. Annak az újságírónak aki Schumachert " vánszorgó Schuminak" nevezte javasolnám, hogy inkább a világ békéről, vagy az amazóniai esőerdőkről írjon. Az hogy az első versen unalmas volt tény, de még hátra van 18. Ha beérek egy magyar városba, és az első ember akit meglátok, egy néger, még nem gondolom azt, hogy ott csak négerek laknak...:) Holnap hajnalban szabadedzünk...:)))
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása