HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

32 millió dollárért hosszabbított a Shell-lel a Ferrari

2010.03.29. 09:18 Real Simon says

A hétvégi Ausztrál Nagydíjon ünnepelte a 450. versenyét a Ferrari csapatával a Shell. Ebből az alkalomból a Shell és a Ferrari vezetői aláírták az 1996 óta tartó együttműködés újabb ötéves meghosszabbításáról szóló szerződést, melynek értelmében 2011-2016 között továbbra is a Shell látja el a Scuderiát üzem- és kenőanyagokkal.

A szponzori megállapodás értékét hiteles gazdasági források évi 32 millió dollárra becsülik, ami az ötéves időtartam alatt 160 millió dollárt jelent a holland olajvállalat részéről. A Ferrarival közös promóciók és programok reklámértéke révén azonban ez a befektetés többszörösen megtérül a Shellnek. A szponzoráció ugyanis az F1-es csapaton kívül a Ferrari utcai sportkocsijaira, továbbá a tehetős vásárlói körön alapuló egyéb versenyaktivitásra (Corse Clienti) is kiterjed.

„A Ferrari és a Shell együttműködése egyedülálló partneri viszony, nemcsak a Formula-1, hanem az autósport történetében is” – jelentette ki Stefano Domenicali, a Ferrari F1-es csapatvezetője Melbourne-ben. Bahreini sikere révén egyébként Fernando Alonso lett a 25. Ferrari-pilóta, aki versenyt nyert ilyen üzemanyaggal meghajtott kocsival.

A Scuderia Ferrari már alapítása évében, 1929-ben Shell üzemanyagokat használt, majd 1950-ben a sárga-piros márka „folyékony aranyával” mutatkozott be az F1 világbajnokságban. Enzo Ferrari alakulata 1974-1995 között az olasz állami olajvállalat, az Agip üzem- és kenőanyagait használta, majd Michael Schumacher érkezésekor visszatért a Shellhez.

A technikai együttműködés eddig 10 konstruktőri, valamint 12 egyéni világbajnoki címet eredményezett a Ferrarinak.


1 komment

Címkék: gazdaság ferrari shell megállapodás scuderia

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr552211730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_152981 2010.03.29. 18:33:55

És milyen jól tette gyűjthetjük a tovább a jó kis Ferraris cuccokat tankolás közben :D
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása