HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Latin-amerikai fölény a GP2 nagyversenyén Monacóban

2010.05.14. 17:20 Real Simon says

Sergio Perez rajt-cél győzelemmel nyerte a GP2-bajnokság harmadik futamát pénteken Monte-Carlóban. A Barwa-Addax csapat mexikói pilótája a leintésnél csupán 6 tizeddel előzte meg a pálya specialistáját, Pastor Maldonadót, ez a különbség azonban nem adja vissza hitelesen Perez fölényét. Volt ugyanis olyan szakasza a versenynek, amikor Perez már több mint 5 másodperccel is vezetett venezuelai riválisa előtt, de egy safety car-periódus lenullázta a különbségeket.

Azért kellett a pályára küldeni a biztonsági autót, mert a kínai Ho-Pin Tung keményen a korlátnak csapta kocsiját az uszodánál a 45 körös futam 17. körében. Pereznek ezután ismét sikerült kiépítenie 2 másodperc előnyt, de az utolsó körben kiengedett.

Maldonado sem szomorkodhat: két győzelme után a harmadik dobogós helyezését szerezte a Nagyhercegségben. (Nem véletlen, hogy a venezuelai neve az elsők között szerepel Peter Sauber kívánságlistáján, Pedro de la Rosa helyetteseként...)

Dani Clos a legjobb helyről, a pole pozícióról vághatott neki a futamnak, de a fiatal spanyol „elaludt” a rajtnál, Perez és Maldonado ekkor tudta megelőzni), végül harmadikként ért célba. A verseny másik előzéséről (bizony, csak három éles manőver volt…) a lassan veterán korba lépő Giedo van der Garde gondoskodott, amikor meglepte a belga D’Ambrosiót.

Az ART Grand Prix (Nicolas Todt csapata) bajnoki favoritját, Jules Bianchit negyedikként intették le egy számára eseménytelen verseny végén, megelőzve a brazil Alberto Valeriót. A mezőny másik brazilja (és a Virgin tartalékpilótája), Luíz Razia hetedikként futott célba.

Nem sikerült a verseny a GP2 Ázsia-sorozat címvédője, Davide Valsecchi számára sem. Max Chilton már az első kanyarban „beleszállt” Valsecchi kocsijának hátsó részébe, akinek emiatt egy plusz boxkiállást kellett végrehajtania. Később az olasz a korlátnak sodródott, ezért kiállt a versenyből.

GP2, Monaco – az 1. futam végeredménye:

1.  Sergio Perez (MEX) Barwa Addax    1:00:32,223 óra
2.  Pastor Maldonado (VEN)   Rapax          + 0,617 mp.h.
3.  Dani Clos (SPA) Racing Engineering      + 10,688”
4.  Jules Bianchi (FRA)  ART                      + 12,117”

5.  Alberto Valerio (BRA) Coloni                   + 14.117”
6.  Giedo van der Garde (NL) Barwa Addax   + 17,337”
7.  Luiz Razia (BRA)      Rapax                    + 35,967”
8.  Jerome D'Ambrosio (BEL) DAMS            + 37,403”
9.  Johnny Cecotto (VEN)  Trident                + 46,535”
10.  Rodolfo Gonzalez (VEN) Arden              + 53,055”

Szólj hozzá!

Címkék: perez monte carlo végeredmény gp2 clos maldonado

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr792211813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása