HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Mercedes ajánlatot tett Kubicának – mi lesz Schumacherrel?

2010.06.28. 13:17 Real Simon says

Egy olasz autós portál szerint a Mercedes múlt hétvégén, Valenciában megkereste Robert Kubicát, és szerződést ajánlott neki 2011-re. A Renault lengyel pilótáját korábban a Ferrarival hozták hírbe, de miután az olasz istálló két évre meghosszabbította Felipe Massa szerződését, úgy tűnt, Kubica marad a Renault-nál.

Ha hinni lehet az ’Omnicorse’ információinak, a Mercedes Michael Schumachert cserélné le Kubicára, annak ellenére, hogy a hétszeres világbajnokkal három évre szóló szerződést kötött a Ross Brawn vezette csapat.

Jövőre a Ferrari, a McLaren és a Red Bull is megtartja a versenyzőit, Kubicának tehát csak a Mercedes lehet a kitörési pont. Nehezíti a döntését, hogy a Renault idén egyre jobb formát mutat, ami annak köszönhető, hogy a franciák már elkezdték a lengyel köré formálni a csapatot.

A Mercedesnek nehezére eshet beismerni, hogy nem jöttek be a számításai a három év kihagyás után visszatérő Schumacherrel. A német világbajnokot ugyanis rendre megelőzte fiatal csapattársa, Nico Rosberg. Valenciában a Mercedes eddigi legrosszabb versenyét futotta, de Rosberg még így is a pontszerző 10. helyen végzett, míg a hétszeres világbajnok csak 15. lett.

8 komment

Címkék: schumacher átigazolás michael kubica renault robert ross brawn mercedes gp

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr602211884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_149244 2010.06.28. 15:59:35

Az utóbbi két versenyen taktikai hibák és némi szabálygond miatt nem lett Schumacher pontszerző. Monacora pedig emlékszünk... Kanadában pár körrel a rajt után már 3. volt. Hiba volna leírni. Szerintem még van benne lehetőség. Bár tény h akkor volt sikeres amikor az autót és a csapatot rá/köré építették és ezt most nem biztos, h bevállalják a Mercedesnél. Különben az utóbbi versenyeken Rosberg sem tündököl... De válaszolva a kérdésre: ha kirakják a Mercedestől még megpróbálkozna (erősen szerintem) más csapatoknál. Edzett, van fogalma a jelen szabályú autókról és szándéka is van még menni. Bár jelen állás szerint csak kiscsapatok jöhetnek szóba. Tipp: Force India, Toro Rosso, és a Renault. Utóbbi nem is olyan kis csapat. Jöhetnek a bökők.

Ismeretlen_148360 2010.06.28. 16:03:39

Na neee, Schumacher a Toro rossónál, Force Indiánál? Kizárt dolognak tartom, hogy hétszeres bajnokként alább adja a Mercedesnél. Még a Renault is so-so... Legfeljebb akkor, ha visszatérne oda Briatore! :D

gardendesigner 2010.06.28. 16:55:16

Én nem nagyon adok hitelt az olasz sajtó ilyen jellegű értesüléseinek, sőt ezt a hírt már cáfolták is a Mercedesnél. Úgy vélem Ross Brawn tisztába van az autó jelenlegi lehetőségeivel, és tudja, hogy egyik élmenő sem tudna egyenlőre nyerni vele. Ja és az érzelmi kötődés sem elhanyagolható, ha Schumiról van szó, és Brawn azzal is tisztába van, hogy a német még nincs újra teljesen kész. Ha esetleg az év végén magától abba hagyja (ez semmit sem von le eddigi érdemeiből!) kizárt, hogy bármely más csapatnál folytatná. .....szerintem. Kubica egyébként a Renault-nál igencsak meg van, és lesz becsülve, zseniális, amit egy közép kategóriás autóval művel.

Ismeretlen_149244 2010.06.28. 19:49:15

Minden a belső indíttatás kérdése. Ha őt azért tennék ki mert gyenge volt és ő ezzel nem értene egyet, biztos, h lehúzna még egy szezont valahol. Te amúgy gardendesignerrel értek egyet: valószínűleg koholmány a dolog.

Ismeretlen_100074 2010.06.30. 09:35:21

Pedig az utóbbi időkben mintha a Mercedes direkt szivatná Schumit...

Ismeretlen_149536 2010.07.06. 22:17:12

Kubica nyerni akar, ezért mindent megtesz. A visszaút a renóhoz neki is garantált, ráadásul az ára is úgy emelkedik ahogy egyre több csapathoz hívják. És azért a VB esély mellett ez is fontos (Lásd: Button évekig a BAR Hondánál...) MSC tudta mit vállal, és nem futamodik meg. Talán csak ha muszáj neki...

Tarzaan 2010.07.07. 14:27:14

Gratulálok a szerzőnek, hogy sikerült figyelmen kívül hagynia, hogy MS utóbbi 4 versenyéből 3-at a pitwallon levők ***tak el igen sikeresen. Sőt, ha nincs az a kis harc Kubissal Montreálban, akkor Barcelona óta az összes versenyen Rosberg előtt intették volna le. A Merci(Brawn) pedig kétlem, hogy kirakná Schumit, mert ezzel saját magukat szúrnák tökön szakmailag és marketing szempontból is...

Ismeretlen_148360 2010.07.07. 21:25:52

A vélemény szabad! :)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása