HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Pirelli számára hétfőn kezdődik 2011

2010.08.15. 23:15 Real Simon says

A Formula-1 világbajnokság új gumiszállítója, a Pirelli számára már idén augusztus 16-án elkezdődik a 2011-es szezonra való felkészülés. Hétfőtől három napig Mugellóban teszteli az olaszok abroncsait Nick Heidfeld, akinek ezzel párhuzamosan meg kell oldania egy problémát is: fel kell bontania a Mercedes GP-vel fennálló tesztpilótai szerződését. A konkurencia ugyanis attól tart, hogy ha Heidfeld továbbra is a svábok kötelékében maradna, az szinte behozhatatlan előnybe hozná a Mercedest a téli tesztelések során.

Heidfeld a tervek szerint hétfőtől szerdáig egy tavalyi fejlesztésű Toyota TF109-es versenyautóval próbálgathatja a milánói gyártó termékeit Mugellóban. A következő állomás Jerez lesz még augusztusban. Szeptemberben Monza, Le Castellet és ismét Mugello lesz soron, majd októberben visszatér a tesztkontingens Le Castellet-be.

A Pirelli 2007 óta a rali-világbajnokság (WRC) kizárólagos gumiszállítója, pályaversenyzésben csak hosszú távú sorozatokban (Le Mans, ALMS és LMS-sorozat), valamint a GP3 bajnokságban van jelen. A Formula-1-ben utoljára 1991-ben szerepeltek az olaszok.

Utóirat: a Pirelli végül egy nappal eltolta a gumipróbák kezdetét, így csak kedden (aug. 17.) veszi kezdetét a 3 napos tesztsorozat Mugellóban.

 

2 komment

Címkék: tesztelés pirelli; heidfeld; nick;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr102224474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zevilaga 2010.08.16. 20:52:08

Pirelli... hmmm. Biztosan jobb választás mint a Kumho vagy az Avon...
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása