HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Volvo is beszáll a WTCC-be 2011-ben

2010.09.28. 20:16 Real Simon says

Eddig csak találgatások szóltak a Volvo túrakocsi-világbajnokságban való részvételéről. Mostantól hivatalos, hogy a svéd márka, amely 1998-ban megnyerte a Brit Túrakocsi-bajnokságot, jövőre a megalapozza visszatérését a világbajnoki sorozatba (WTCC).

A Volvo gyár szatelitcsapata, a Polestar már ezen a nyáron benevezte Robert Dahlgrent a Brands Hatch-i WTCC-futamra egy C30-assal. A többszörös svéd túrakocsibajnok a 12. legjobb időt érte el a kvalifikáción, és ugyanebben a pozícióban fejezte be az első futamot (a másodikban ütközött a rajtnál és kiesett). A Volvo vezérkara most úgy döntött, hogy idén még egy versenyen, Okajamában (Japán) is csatába küldi Dahlgrent, mielőtt a teljes 2011-es szezonra benevezné a Polestar csapatát. 
 
"A versenyeken elért eredmények fontosak, de jövőre ezek mégis csak másodlagosak lesznek. A Polestar csapat első és legfontosabb feladata az, hogy felmérje a kocsiban és a bajnokságban rejlő lehetőségeket, továbbá, hogy olyan technikai és kereskedelmi tapasztalatokat szerezzen a Volvo Cars számára, ami lehetővé teszi a cég 2012-es gyári beszállását a WTCC-be" - áll a svédek sajtóanyagában.

A Volvo mellett gyári szinten egyelőre csak a Chevrolet helye tűnik biztosnak a 2012-es WTCC-ben. A BMW a DTM felé tart, míg a SEAT már idén sem indított gyári csapatot.
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr782330859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rigghead 2010.09.30. 13:46:39

Hála az égnek végra valami ott is mozdul
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása