HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Büntetése után Michelisz a 7. helyről indulhat Makaóban

2010.11.20. 12:10 Real Simon says

A pénteki balesetek miatt kétnaposra sikerült a túraautó-világbajnokság (WTCC) évadzáró időmérője Makaóban. Michelisz Norbert, a Zengő Dension Team versenyzője eddigi legjobb eredményét, a második helyet szerezte meg, azonban egy büntetés miatt csak a hetedik helyről indulhat vasárnap.
Forrás: www.zengodensionteam.com

Az időmérő pénteki, első szakaszának elején rögtön baleset történt a szűk utcai pályán: Tom Coronel a gumifalnak csapódva törte össze SEAT Leonját, ezért félbe kellett szakítani a kvalifikációt. A közel egyórás kényszerszünetet követően Robert Huff (Chevrolet), Alain Menu (Chevrolet), Michelisz  Norbert sorrend alakult ki az élen.

A Zengő-Dension Team pilótája a világbajnok Yvan Mullert megelőzve, legjobb seatosként szerezte meg a harmadik helyet. Egy balesetet követően ismét félbeszakították az időmérő edzést, ezúttal azonban kevesebbet kellett várni az újraindításra.

Néhány perccel később a spanyol Hernández, majd a dán Poulsen törte össze a kocsiját, így hét perccel a Q1 vége előtt ismét piros zászlót lengettek a pályabírók. Az élen nem történt változás, továbbra is Huff, Menu, Michelisz maradt a sorrend.

Az újraindítás ezúttal sem tartott sokáig, arra azonban elég volt, hogy alaposan átalakuljon az első öt sorrendje. Muller állt az élre, őt Huff, Tiago Monteiro, Menu és a Michelisz követte, aki ezúttal is továbbjutott a kvalifikáció második szakaszába. A döntő etapot azonban a balesetek miatt elhúzódó idő  okán másnap reggelre, helyi szombat reggel 9 órára tettek át a rendezők.

A 26 éves magyar autós a boxutcai szabályok megszegése (nem állt meg a mérlegelésre beszólító piros lámpánál) miatt öt rajthelyes büntetéssel kezdhette meg a Q2-t ma reggel. Norbi azonban szenzációs, precíz kört autózva a második legjobb időt érte el az időmérőn, megelőzve a kétszeres világbajnok Yvan Mullert, illetve a szintén chevys Alain Menut!
A pole pozíciót Robert Huff szerezte meg, Michelisz pedig a büntetés miatt a hetedik helyről indulhat a vasárnapi első futamon. Érdekesség, hogy a korábbiakban jól szereplő BMW-k közül csak Augusto Farfus és Andy Priaulx jutott be a Q2-be, de nekik is csak az ötödik és a nyolcadik helyet sikerült megszerezniük.

„Nem lesz egyszerű dolgom, mert veszélyes versenyre lehet számítani. Az a legfontosabb, hogy az első futamon a start után várható csetepatét túléljem, és egy jó rajthelyet megszerezve a második viadalon esélyem legyen a győzelemre” – összegzett Michelisz csapata honlapján, a zengodensionteam.com-on.

A vasárnapi futamokat (a 2010-es WTCC évad utolsó két versenyét) az Eurosport élőben közvetíti hajnali 04:45-től élőben, majd 15:15-től megismétli Figyelemmel kísérhetitek a futam eseményeit a www.twitter.com/zengodension website-on, vagy a zengodensionteam.com honlapon is.

Szólj hozzá!

Címkék: büntetés huff edzés; chevrolet; wtcc; muller; zengő; dension; michelisz; norbert; makaó; idényzáró; seat; menu;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr662461272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása