HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Paul di Resta a DTM 2010-es bajnoka!

2010.11.28. 10:37 Real Simon says

Kettős Mercedes-győzelemmel fejeződött be a DTM (Német Túraautó Bajnokság) utolsó fordulója Sanghajban. Az utcai pályán megtartott finálét Gary Paffett nyerte, a bajnoki cím a másodikként befutó Paul di Restáé (AMG Mercedes) lett.

Az idény 11. versenye előtt még hárman voltak esélyesek a bajnoki címre, mindannyian a Mercedes színeiben. A bajnokságot a szezon nagy részében vezető Bruno Spenglernek 66 pontja volt, Paul di Restának 63, míg a 2009-es fejlesztésű kocsival versenyző Gary Paffett (a McLaren F1-es tesztpilótája) 57 ponttal rendelkezett.

Míg azonban az edzéseken Di Resta és Paffett a két leggyorsabb embernek bizonyult (megszerezték az első rajtsort a csillagosoknak), a bajnoki éllovas Spenglernek sok problémája akadt a kocsijával. A kanadai megpróbálta kitolni a fékezési pontot az egyik kanyarnál, ami oda vezetett, hogy betonfalnak csapta és csúnyán összetörte a kocsiját, a szerelői alig tudták menetkész állapotba hozni a kvalifikációra. Spengler végül csak a 17. edzésidőt futotta meg, az utolsó rajtsorból vághatott neki a vasárnapi versenynek.

Maga a 49 körös verseny a két éllovas, Di Resta és Paffett csatáját hozta a győzelemért. Paffett később állt ki az első kerékcseréjére, mint skót vetélytársa, ezzel ki tudott autózni egy kis előnyt, ami elég volt ahhoz, hogy az első depózások után Di Resta elé álljon vissza. A futamgyőzelem kérdése ezzel el is dőlt: Paffett ez évi 3. diadalát aratta, míg Di Resta „kényelmesen” befutott másodiknak. Spengler gyengélkedése miatt az így megszerzett 8 pont bőven elég volt ahhoz, hogy megszerezze a bajnoki címet, amire néhány futammal ezelőtt még esélytelennek tartották.

Paul di Resta a maga 24 évével a DTM-sorozat egyik legfiatalabb bajnoka. Nem lennénk meglepve, ha jövőre a Force Indiánál már nem csak tartalék- és tesztpilótaként, hanem rendes versenyzőként is számítanának a skótra, aki 2006-ban megverte Sebastian Vettelt a Formula-3 Euroszéria bajnoki címéért.

A DTM-bajnokság végeredménye (2010):

1. P. di Resta (GB) AMG Mercedes, 71 pont
2. G. Paffett (GB) Mercedes, 67 p.
3. B. Spengler (CDN) AMG Mercedes, 66 p.
4. T. Scheider (D) Abt Audi Sport, 53 p.
5. M. Ekström (SWE) Abt Audi Sportsline, 35 p.
6. J. Green (GB) AMG Mercedes, 32 p.

Szólj hozzá!

Címkék: amg dtm mercedes; mclaren; force india; di resta; paul; tesztpilóta; paffett; gary;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr382478557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása