HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A nagy leleplezés: Ki, mikor, hol bemutatózik?

2011.01.26. 10:25 Real Simon says

Közeleg a február, ami egyet jelent azzal, hogy a Formula-1 felébred két és fél hónapig tartó téli álmából. A tizenegy istállóból tíz már bejelentette új kocsijának leleplezési dátumát. Foglaljuk össsze, mit tudunk!

Elsőként a Ferrari mutatja be új kocsiját, amelyet várhatóan F150-nek fognak hívni (végre egy normális elnevezés a 2009-es F60, meg a történelmi mélypontot jelentő tavalyi F10 után!). Január 28-án, Maranellóban kerül sor a ceremóniára, amelyen 1996 óta először nem vesz részt az eddigi tesztpilóta, Luca Badoer.

A februári tesztidőszakot megnyitó valenciai sorozat előtti napon, január 31-én (hétfőn) három istálló is leleplezi új versenygépét. A sort a Tony Fernandes-vezette Lotus Racing nyitja meg a (várhatóan) TL11-re átkeresztelt modellel, kora reggel. A Sauber 11:15-kor leplezi le a C30-ast, amellyel Kobajasi Kamui futhatja majd az első próbaköröket. Ezután déli 12 órakor a Renault-Lotus következik az R31-es kocsival. A tulajdonosváltáson és komoly strukturális átalakításon átesett csapatnál meglepetésre Vitalij Petrovnak jutott a dicsőség, hogy elsőként próbálhassa ki az új autót; Robert Kubica csak a második és harmadik tesztnapon veszi át a kormányt.

Az első hivatalos tesztnap délelőttjén, Valenciában a világbajnoki címvédő Red Bull Racing, a Mercedes GP, a Williams és a Toro Rosso bemutatózik. Sebastian Vettel és Mark Webber új kocsiját, az RB7-est reggel 8:30-kor leplezik le. A többiek napirendje még nem ismert.

A McLaren főszponzora, a Vodafone kérésére február 4-én, Berlinben leplezi le az új MP4-26-ost, Lewis Hamilton és Jenson Button aktív részvételével. A wokingi gárda nem hagyja ki a valenciai tesztelést sem: Gary Paffett egy 2010/2011-es hibrid McLarennel fog körözni.

Szokás szerint a kicsik maradnak a sor végére. A Virgin Racing február 7-én prezentálja nyilvánosan a VR 02-t, Timo Glockkal és a di Grassi helyére leszerződtetett újonccal, Jerome d’Ambrosióval. A Force India még későbbre hagyta új kocsija prezentációját: csak a második F1-es teszten, Jerezben hull le a lepel a VJM 04-ről. Hivatalosan ott jelentik be azt is, hogy Adrian Sutil új csapattársa – várhatóan – az eddigi tesztpilóta, Paul di Resta lesz.

A továbbra is komoly anyagi gondokkal küszködő Hispania (HRT) csapata megint sereghajtó lesz. Narain Karthikeyan – a csapat egyedüli szerződtetett pilótája – abban reménykedik, hogy az utolsó két teszten már részt vehet a HRT, de miután továbbra sem világos, ki képes (és hajlandó) megfizetni a kettes számú ülés költségeit, elképzelhető, hogy a HRT megint tesztelés nélkül utazik majd Bahreinbe.

Jelen állás szerint négy újonc pilóta lesz a mezőnyben 2011-ben: a mexikói Sergio Pérez (Sauber), a venezuelai Pastor Maldonado (Williams), a skót Paul di Resta (Force India), valamint a belga Jerome d’Ambrosio (Virgin).

Szólj hozzá!

Címkék: teszt előzetes prezentáció f1 tesztelés bemutató valencia 2011 jerez új autó

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr302614602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása