HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Bemutatkozott az új Lotus és a Sauber

2011.01.31. 11:00 Real Simon says

Hétfőn (január 31.) délelőtt bemutatták a középmezőny két izgalmas új autóját, új Lotus T128-ast, illetve a Sauber C30-ast. Íme, az első stúdiófotók és vélemények.

Az új Lotust - a trendeket követve - az interneten mutatták be, a T128 első fotóit a FlickR képmegosztó portálon hozták nyilvánosságra. Mike Gascoyne technikai igazgató elmondta: idén nincs kegyelem, a középcsapatok hegemóniájának megtörésére pályáznak.

„Az új Lotus minden szögből úgy néz ki, mint egy ütős versenyautó. Egyértelműen kijelentettük, hogy ki akarjuk hívni a középmezőny állandó csapatait, és azt hiszem, ez nagyon is realista célkitűzés. Persze, a többiek sem fognak tétlenkedni, de mi éppen egy nagyszabású csapatépítés közepén vagyunk.”

Gascoyne úgy véli, első lépésként a Toro Rosso, a Sauber és a Force India befogása a cél, később pedig jöhetnek a "nagyok": a Force India és a Williams. Erre utal az új T128 merész aerodinamikai kiképzése is, amelyből látszik, hogy a kocsi sok időt töltött a szélcsatornában. A Lotus továbbra is Jarno Trullival és Heikki Kovalainennel készül a 2011-es idényre.

A Sauber ezzel szemben csak részleteiben finomított a C30-ason. Ugyanakkor a Red Bull által megkezdett mintára megemelt, széles orrkúp; a keskenyebb kocsitest, a kompakt hátsó rész, az új bukókeret, valamint a hátrafelé lejtő motorburkolat újdonságot jelent.

James Key műszaki igazgató a valenciai bemutatón elmondta: „Alaposan ellenőriztük és kijavítottuk a tavalyi autó gyenge pontjait. Miután néhány átalakítást a szabályok megváltozása tett szükségessé, különösen a gumikra vonatkozóan, ezeket csak a pályán mutatott teljesítmény alapján tudjuk majd analizálni. Fontos volt, hogy olyan kocsit építsünk, amely mindenekelőtt kiszámítható, mindemellett kellő rugalmassággal rendelkezik ahhoz, hogy a tesztelések során szerzett tapasztalatokat fel tudjuk használni a fejlesztés későbbi szakaszában.” 

A Sauber tehát nagy hangsúlyt fektetett a futómű kialakítására. A svájciak a felfüggesztést a kocsi aerodinamikai kiképzésével együtt optimalizálni fogják az idény első futamára, a Bahreini Nagydíjra. Peter Sauber a bemutatón kijelentette: célja, hogy pilótái, Kobajasi Kamui és az újonc Sergio Pérez minden futamon versenyben legyenek a pontszerzésért.

A Sauber ugyanazt a Ferrari 056-os motort fogja használni, mint a maranellóiak és a Toro Rosso. Szintén a Ferraritól származik a KERS, sőt, a C30 hátsó futóművének kialakítása is erősen hasonlít az F150-éhez - ezt azonban a Sauber maga fejlesztette ki Hinwilben.

 

2 komment

Címkék: lotus bemutató valencia sauber c30 t128

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr942627501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sferrari 2011.01.31. 15:42:01

Akkor most eldöntöttem lesz a Cnn Lotus meg Total Lotus :D Tetszik a Zöld lotus is :)

Sünmami 2011.01.31. 17:28:41

Nekem most nem tudnátok mutatni olyan F-1-es kocsit ami ne tetszene. Bánom is én hogy néznek ki, csak már induljanak:)
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása