HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Reagált a Pirelli: keményítenek a lágy gumikon

2011.02.16. 13:24 Real Simon says

Sok panasz érkezett a Pirelli-gumik tartósságára az első két teszten, ezért az olasz gumigyártó reagált: Barcelonában már valamivel keményebbek lesznek a szuperlágy és lágy abroncsok.

„A gumik sok meglepetést fognak okozni az idei versenyeken. A lágyak 15-20 kör alatt elkopnak, ami jelentős teljesítményvesztést okoz. Ha így folytatjuk, háromszor kell kiállnunk kereket cserélni” – dohogott Fernando Alonso a jerezi tesztelés után.

A világbajnok Sebastian Vettel azzal nyugtatta a svájci Blick olvasóit, hogy „a szuperlágy gumikat alig-alig fogjuk látni 2011-ben a versenyeken”.

A Pirelli azonban felvette a kesztyűt és bejelentette: keményebb keverékű lágy és szuperlágy abroncsokat gyárt és szállít a következő csoportos tesztelés helyszínére, Barcelonába.
 
A Pirelli szándékosan (az FIA és a csapatok kérésére) fejlesztett ki kevésbé tartós gumikat erre az idényre. A gumigyártó célja, hogy rendszeres legyen a két-három kerékcsere, ezzel is fokozzák a versenyek izgalmait.

A milánói gyártó azt is közölte, hogy az első négy futamra - Bahreini, Ausztrál, Maláj és Kínai GP - a lágy és a kemény keveréket fogják kínálni a csapatoknak.

Szólj hozzá!

Címkék: teszt barcelona f1 pirelli alonso vettel jerez abroncs gumik

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr662665273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása