HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Red Bull-Infiniti: bejelentésre várva

2011.02.28. 09:36 Real Simon says

Renault helyett a francia konszernhez tartozó Infiniti márkanevét fogja használni 2011-ben motorjai megnevezésére a Red Bull Racing. Ezt várhatóan a Genfi Autószalon sajtónapjain, kedden vagy szerdán jelenti be a Renault.

A Red Bull Racing gyakorlatilag ingyen kapja a Renault V8-as motorokat, cserébe a csapat ingyen népszerűsíti az Infiniti márkanevet a Formula-1-ben.

A topcsapatok közül eddig egyedül a Red Bullnak kellett fizetnie a motorokért, a FOTA és a motorgyártók megegyezése szerint évi 8 millió eurót. Mostantól ezt az összeget a fejlesztésekre fordíthatja a csapat.

Az Infiniti a Nissan prémiummárkája, amelynek 44%-os tulajdonosa a Renault-csoport. A Renault tavaly év végén eladta F1-es csapatát a Genii Capital befektetői csoportnak, így gyakorlatilag csak motorszállítóként van jelen a sportágban.

1 komment

Címkék: f1 motor; red bull; renault; infiniti; motorszállító;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr202696798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zevilaga 2011.02.28. 21:36:15

FINI!
Ez ugye a Nissan Luxusmárkája mint a Toyotás Lexus, meg a Hondás Acura. Okos döntés, hogy nem a kommersz márkát nyomatják.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása