HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Meglepték a pilótákat az új gumik

2011.03.25. 17:06 Real Simon says

1072 kört tett meg a 22* versenyautó pénteken Melbourne-ben, gumiprobléma nélkül. A versenyzők kellemesen csalódtak a Pirelli-abroncsok kiszámíthatóságában és meglepődtek a kedvező kopásán.

A Red Bull két pilótája, Vettel és Webber mellett Michael Schumacher és Nick Heidfeld is dicsérte az új Pirelli gumikat pénteken. A versenyzők egybehangzóan állítják: sokkal rosszabbra számítottak.

"Jó volt végre ide jönni és egy igazi versenypályán körözni, miután a téli tesztek nagy részét Barcelonában töltöttük. Bizonyos mértékig meg is lepődtem, mert a gumik teljesen másképpen kopnak [mint amire számítottak]. Azt hiszem, sokkal rosszabbra számítottunk, kellemes meglepetést okoztak" - jelentette ki Sebastian Vettel.



Mark Webber úgy véli, legfeljebb három kerékcserével végig lehet érni az 58 körös  versenyen. "Tudjuk, hogy egy cserével nem lehet megcsinálni a versenyt, de a négy kerékcserés futamnak, amire néhányan tippeltek a hétvége előtt, a ma látottak alapján nem látok esélyt. Meg kell várnunk, hogyan telítődik gumival a pálya vasárnap, amikor melegebb lesz" - figyelmeztetett a Red Bull ausztrálja.

Nick Heidfeld - aki a Pirelli F1-es gumitesztelőjeként dolgozott, mielőtt a Renault leszerződtette Kubica helyére - elmondta: "A téli tesztek alatt még arról beszéltünk, hogy mindenki háromszor fog cserélni a versenyen, sőt, akár négyszer is, de ma a gumikopás sokkal kedvezőbb volt. A másik érdekesség, hogy eddig úgy nézett ki, a lágy abroncs csak egy kört fog kibírni, de én ma a második körömben futottam a legjobb időmet. Ez megkönnyíti a dolgunkat a kvalifikáción" - mesélte a tapasztalt német. 

Michael Schumacher külön megdicsérte a Pirellit a gumikért. "Sokat tanultunk a mai edzéseken és nagyjából ott tartunk, ahol tartanunk kell. Néhány problémát még meg kell oldanunk a hétvége hátralévő részében, de eddig elégedett vagyok a kocsival. Külön gratulálni szeretnék a Pirellinek, remekül működtek ma a gumik."

*A két HRT kocsi nem hajtott ki a pályára a pénteki szabadedzéseken, ezért 22 autóból állt a mezőny

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr122771313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása