HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

In memoriam Michele Alboreto

2011.04.28. 17:00 Real Simon says

Ezen a héten 10 éve, hogy a Lausitzringen, egy Le Mans-i Audi tesztelése közben meghalt Michele Alboreto. A milánói születésű, szimpatikus pilóta 1981-ben mutatkozott be a Formula-1-ben a Tyrrell csapatnál, első győzelmét az 1982-es év utolsó futamán, Las Vegasban aratta. Meglepetésre a következő évben megnyerte a detroiti USA Nagydíjat is, majd a Ferrarihoz szerződött.

Alboreto 1984 és 1988 között, öt szezonban versenyzett a maranellói gárdánál, ezalatt négyszer rajtolhatott az első sorból (kétszer a pole pozícióból) és három győzelmet szerzett. 1985-ben sokáig vezette a vb-pontversenyt, de autója megbízhatatlansága miatt végül második lett Alain Prost mögött. 

F1-es pályafutása végén versenyzett a Tyrrell, a Larrousse-Lola, a Footwork-Arrows, a Lola és a Minardi színeiben, de az 1989-es Mexikói Nagydíj kivételével, ahol bravúros harmadik lett, nem tudta megközelíteni korábbi eredményeit.

1997-ben egy félgyári Porschéval megnyerte a 24 órás Le Mans-i viadalt, és egyre inkább a hosszú távú versenyzés felé kacsingatott. 2000-ben lett az Audi gyári pilótája, egy ingolstadti versenyautóban érte a végzet 2001. április 25-én.

A nap képe: Michele Alboreto, Ferrari 126C4 Turbo, Monacói Nagydíj, Monte-Carlo (1984)

Szólj hozzá!

Címkék: nap legenda ferrari; f1; formula 1; monaco; képe; alboreto; michele;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr412862395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása