HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Vettel és Hamilton között dőlt el a Spanyol GP elsősége

2011.05.22. 16:18 Real Simon says

Mark Webber nem tudott élni a nagy lehetőséggel, hogy az élről kezdhette meg a Spanyol Nagydíat. A Red Bull ausztrálja csak közepesen jól rajtolt, és miközben minden erejével Sebastian Vettel maga mögött tartására figyelt, Fernando Alonso mindkettejüket átverte és megelőzte a két Red Bullt a belső "lopakodópályán" a Ferrarival.

Eleinte úgy tűnt, hogy a Ferrari lesz az aerodinamikai értelemben a pályára teremtett Red Bullok legnagyobb ellenfele, de Alonso hiába erőlködött, a 150 Italiából elfogyott a szufla (különösen a kemény abroncsokon esett vissza a teljesítménye), végül csak ötödik lett, körhátránnyal.

A helyes gumistratégiának, valamint Jenson Button és Lewis Hamilton nagyszerű előzéseinek köszönhetően ehelyett a McLaren szorongatta meg a Red Bullokat. Hamilton az utolsó 12 kört a vezető Vettel szélárnyékában töltötte, de hiába használhatta a KERS-t és az állítható hátsó szárnyat, nem tudta megelőzni a szenzációsa védekező, gumijaiból az utolsó tartalékokat is kisajtoló bajnoki címvédőt. Sebastian Vettel ezzel 14. futamgyőzelmét aratta, és miután az eddigi öt futamból négyet megnyert, toronymagasan vezeti a vb-pontversenyt is.

Webber a verseny nagy részét azzal töltötte, hogy utat keresett Alonso Ferrarija mellett. Ezt a lehetetlennek tűnő küldetést Button rohama törte meg, aki friss, lágy gumijain egy körön belül megelőzte Webbert, majd Alonsót is. Mire a Red Bull ausztrálja is túljutott a Ferrarin, addigra nem maradt esélye Button utolérésére; Jenson felállhatott a dobogóra, míg a csalódott Webbernek a negyedik hely jutott.

Michael Schumacher a versenyen végig csapattársa, Nico Rosberg előtt járt, a fiatalabbik német csak egyszer, az utolsó kerékcsere-sorozat előtt tudott támadási pozícióba kerülni, de a depózások után Schumacher visszavette a 6. helyet.

Nick Heidfeld szenzációs versenyzéssel és jó stratégiával, a boxutcából rajtolva jött fel a pontszerző nyolcadik helyre a Renault-val, megelőzve a szintén erősen versenyző Sauber-kettőst, Sergio Pérezt és Kobajasi Kamuit.

Update: Lewis Hamilton (2.), Jenson Button (3.), Mark Webber (4.) és Timo Glock (19.) eredménye egyelőre feltételes, mivel az FIA vizsgálja, megfelelően lelassítottak-e az egyik sárga zászlójelzés idején.


A Spanyol Nagydíj végeredménye:
66 kör = 307,104 km

1. VETTEL (D) Red Bull-Renault        1:39:03,301 óra
2. HAMILTON (GB) McLaren-Mercedes + 0,630 mp. h.
3. BUTTON (GB) McLaren-Mercedes   + 35,697”
4. WEBBER (AUS) Red Bull-Renault  + 47,966”
5. ALONSO (SPA) Ferrari             + 1 kör h.
6. SCHUMACHER (D) Mercedes  + 1 kör h.
7. ROSBERG (D) Mercedes       + 1 kör h.
8. HEIDFELD (D) Renault             + 1 kör h.
9. PÉREZ (MEX) Sauber-Ferrari   + 1 kör h.
10. KOBAJASI (JAP) Sauber-Ferrari + 1 kör h.
11. PETROV (RUS) Renault          + 1 kör h.
12. DI RESTA (GB) Force India-Mercedes + 1 kör h.
13. SUTIL (D) Force India-Mercedes      + 1 kör h.
14. BUEMI (CH) Toro Rosso-Ferrari       + 1 kör h.
15. MALDONADO (VEN) Williams-Cosworth + 1 kör h.
16. ALGUERSUARI (SPA) Toro Rosso-Ferrari + 2 kör h.
17. BARRICHELLO (BRA) Williams-Cosworth + 2 kör h.
18. TRULLI (ITA) Lotus-Renault              + 2 kör h.
19. GLOCK (D) Virgin-Cosworth                        + 3 kör h.
20. D’AMBROSIO (B) Virgin-Cosworth   + 4 kör h.
21. KARTHIKEYAN (IND) HRT-Cosworth + 5 kör h.

KI MASSA (BRA) Ferrari
KI KOVALAINEN (FIN) Lotus-Renault
KI LIUZZI (ITA)
HRT-Cosworth

Leggyorsabb kör: 1:26,727 - Hamilton, McLaren-Mercedes (az 52. körben)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr802923917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2011.05.22. 17:01:02

Én még mindig nem vagyok 100%-ban megelégedve Vettel rajtjával olyan szituációban, ahol nem ő indul az élről. Lehet hogy rosszul láttam, de ha ügyesen beoson a belső ívre, akkor Alonsónak nem lett volna besurrannia. Heidfeld pedig szenzációs volt, és jav.kérek a kép felé. Nyolcadik.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása