HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Lenyúlta a Toro Rosso szponzorát a Sauber

2011.05.23. 11:11 Real Simon says

A Spanyol Nagydíjtól kezdve a Sauber F1 Teammel kötött szponzori szerződést a liechtensteini Money Service Group, amely tavaly még a Toro Rossót támogatta.

Peter Sauber korábban éveken át élvezte egy másik pénzügyi csoport, a Credit Suisse támogatását.

Üzleti források szerint a Money Service Group évi 200 és 300 ezer dollár közötti összeget fizet a Saubernak. A cég logói a barcelonai futamtól kezdve jelennek meg Kobajasi Kamui és Sergio Pérez versenyautóján, valamint a mérnökök, szerelők overallján és a gárda kamionjain is.

2009-es visszatérése óta a Saubernak nincs főszponzora, de a középcsapatok közül a legügyesebben halásszák el a kisebb támogatókat, olykor más csapatoktól is. A Money Service tavaly egymillió dollárt fizetett a Toro Rossónak a reklámozásért.

Peter Sauber csaatfőnök elmondta: "Hálásak vagyunk a Money Service Group bizalmáért, reméljük, ez egy hosszú távú együttműködés lesz, amely mindkét fél számára kölcsönös előnyökkel jár."

Azért a Toro Rossót sem kell félteni: a Sauber bejelentésével egy időben az olasz istálló közölte, hogy megállapodott a Falcon Private Bankkal egy egy évre szóló szponzori szerződésről. Ezzel a Toro Rosso "egyenlített", hiszen egy svájci pénzintézet támogatását happolta el a Sauber orra elől.

1 komment

Címkék: barcelona szponzor sauber peter sauber spanyol nagydíj money service

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr322925685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2011.05.23. 12:04:12

Így jártak:P A pénz nagy úr.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása