HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

WTCC: Nincs hivatalos rajtsorrend a Hungaroringen

2011.06.04. 21:29 Real Simon says

A Chevrolet WTCC csapata ott folytatta, ahol Monzában abbahagyta, ám ezúttal Alain Menu szállította a legjobb kvalifikációs eredményt. A kékek svájci rangidőse két évszünet után rajtolhat ismét az éltől. Yvan Muller megszerezte a 2. rajthelyet, de a versenybírák meghallgatásra beidézték mindkét pilótát és a Chevrolet technikai vezetőjét is.

A vb-éllovas gárda nem lehet maradéktalanul elégedett a szombati edzésnappal. Kezdődött azzal, hogy Robert Huff eltaktikázta magát az időmérő edzés első etapjában, így kiszorult a legjobb tízből. Michelisz Norbert mindkét versenyen a harmadik sorból indulhat.



Szikrázó napsütés és lelkes szurkolósereg várta az FIA túraautó-világbajnokság mezőnyét ma a Hungaroringen. A marokkói futam pótlására kiírt magyarországi verseny már szombaton több ezer látogatót vonzott, a versenyzők pedig izgalmas kvalifikációval hálálták meg a biztatást.

Már a szabadedzéseken látszott, hogy a Chevrolet pilótáit nehéz lesz megszorongatni, ugyanis mindháromszor a gyári Cruze-ok végeztek az élen. Robert Huff, Yvan Muller és Alain Menu az időmérőig igazságosan osztozkodott az elsőségeken, de a kvalifikáció után csak Menu örülhetett igazán. A svájci pilóta ügyesen taktikázott a kissé furcsa lebonyolítású időmérő edzés első szakaszában, hiszen kilencedik helyével nemcsak hogy kvalifikálta magát a következő etapra, hanem a második rajtkockát is biztosította magának a vasárnapi, állórajtos első versenyre. A pole pozícióból a magát 10. helyre ügyeskedő, marokkói Mehdi Bennani indulhat majd.

A hazai közönség kedvence, Michelisz Norbert a 6., a címvédő Yvan Muller pedig a 9. helyről vághat neki a második futamnak. A szombati nap vesztese egyértelműen Robert Huff volt, a Chevrolet brit pilótája vezeti az idei pontversenyt, így kockáztatott, de eltaktikázta magát. A Monzában történelmi duplázást bemutató versenyző mindkét versenyen a 12. helyről kezdheti meg a felzárkózást.

Az időmérő edzés második szakaszában már mindenki tövig nyomta a gázt. A mogyoródi aszfaltcsík kiegyenlítette az erőviszonyokat, így az első hét pilótát mindössze fél másodperc választotta el egymástól. A pole pozíciót megszerző Alain Menu egytizeddel verte Yvan Mullert.
 

A Chevrolet csapatfőnöke, Eric Neve öröme mégsem lehetett felhőtlen, ugyanis a versenybírák beidézték meghallhatásra Menut és Mullert is, valószínűleg technikai szabálysértés miatt. Erre abból következtetünk, hogy a pilótákon kívül a Chevrolet főmérnökét is beidézték. Ilyet csak akkor tesznek, ha technikai szabálytalanságra várnak magyarázatot. A meghallgatás legalább két és fél órán át tartott, és Alain Menu fejét ingatva jött le a stewardok toronyépületéből, ami arra utal, hogy nem volt elégedett a döntéssel.

Michelisz Norbert kétszer is hibázott gyorskörén, ezért csak az ötödik időt autózta, ami a második futamra a hatodik helyet jelenti. a Zengő DENSION Team azonban még reménykedhet abban, hogy a Chevy-pilótákat megbüntetik, ami automatikusan a harmadik rajtkockát jelentené Michelisz számára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr172957567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása