HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Bemutatkozik a BMW új DTM-versenygépe

2011.06.22. 12:25 Real Simon says

Már csak július közepéig kell kibírniuk a BMW-rajongóknak, hogy megcsodálhassák a bajor márka legújabb versenygépét, az M3 DTM-et. A BMW stílusosan a Német Túraautó Bajnokság müncheni gálaversenyére időzítette a bemutatót.

A Formula-1-ből 2009 végén távozott gyártó tavaly októberben jelentette be, hogy húsz év szünet után, 2012-ben visszatér a Német Túraautó Bajnokság (DTM) mezőnyébe.

A bajorok azóta gőzerővel dolgoznak a vadonatúj M3 DTM versenyautón, amelyet először július 15-én, a müncheni DTM show-verseny keretében mutatnak be a közönségnek. Az eseményen a tervek szerint a Száguldó cirkusz is ott lesz.

„Számunkra különösen érdekes, hogy a DTM idén Münchenben tartja egyik rendezvényét. Éppen ezért úgy éreztük, hogy a BMW-nek kötelessége először itt bemutatni az M3 DTM-versenyautó koncepcióját. Cégünk ’A BMW köszönti a DTM-et’ jelszóval szeretné üdvözölni a sorozatot a saját városában”
– jelentette ki Jens Marquardt, aki július 1-jétől átveszi a BMW Motorsport irányítását dr. Mario Theissentől. A bajor gyártó a tervek szerint a müncheni Olimpiai Stadionból egyenesen saját történelmi kiállítására, a BMW Weltbe viszi az újszülöttet.

A BMW gőzerővel készül az M3-as DTM-visszatérésére 2012-ben (Fotó: BMW)

Noha a Münchenben bemutatásra kerülő autó egyelőre csak prototípus lesz (a mérnökök folyamatosan dolgoznak a versenyautón a gyárban), a BMW nem szeretne csalódást okozni a rajongóinak. Ezért a bemutatómenetben részt vesz egy 1987-es BMW M3 DTM-versenyautó, az 1981-es M1 Procar, valamint az 1960-as években több Monte-Carlo-ralin nyertes Mini raliautók is.

A DTM jövőre hét év után ismét három gyártót üdvözölhet soraiban: az Audit, a Mercedest és a BMW-t. A hagyományos német gyártók közül már csak az Opel fog hiányozni.

Emlék a múltból: Steve Soper BMW M3-asa vezet az 1990-es hockenheimi DTM-futamon

1 komment

Címkék: m3 show; bmw; bemutató; dtm; münchen; bmw welt; versenyautó;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr483005761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

des rojales 2011.06.22. 19:04:43

micsoda versenyek voltak régen, jo éég. kár h azért a mai dtm nem ad hasonlo izgalmakat. hátha majd jövőre
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása