HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Ricciardo veszi át Karthikeyan helyét a Hispaniánál

2011.06.30. 19:45 Real Simon says

A Toro Rosso F1-es tesztpilótája, a WSR 3.5-ben versenyző Daniel Ricciardo veszi át a harmatgyengén teljesítő Narain Karthikeyan helyét a HRT-nél, méghozzá azonnali hatállyal. Az ausztrál már Silverstone-ban bizonyíthat.

Daniel Ricciardo nyilvánvaló tehetsége mellett a Red Bull pénzének is köszönheti a HRT-ülést (Fotó: Toro Rosso)

Ahogy várható volt, Daniel Ricciardo még az idén bemutatkozhat a Formula-1-ben. De a várakozásokkal ellentétben nem a Toro Rosso, hanem a Hispania színeiben, amely azonnal hatállyal útilaput kötött indiai pilótája, Narain Karthikeyan talpa alá.

Ricciardo idén a pénteki szabadedzéseken vezethette a Toro Rosso egyik kocsiját, és általában gyorsabb volt, mint csapattársai, Sébastien Buemi, illetve Jaime Alguersuari.

Karthikeyan vitán felül a mezőny leggyengébben teljesítő pilótája 2011-ben. Az eddigi nyolc futamból egyszer (Melbourne) nem kvalifikálta magát, és csak Isztambulban, Barcelonában és Montrealban nem ő rajtolt az utolsó helyről. Legjobb versenyeredménye a Kanadában elért 17. helyezés volt.

A perthi születésű Daniel Ricciardo jelenleg a World Series by Renault 3.5-ben versenyez, ezen a hétvégén éppen a Hungaroringen. Daniel tavaly megnyerte az egyik versenyt Mogyoródon, azzal ünnepelte 21. születésnapját. A cseh ISR Charouz csapat versenyzője jelenleg a bajnokság 4. helyén áll, két győzelemmel és egy második hellyel.

A Red Bull Junior Team, amelynek Ricciardo harmadik éve tagja, csütörtök este megerősítette: az ausztrál továbbra is részt vehet a Renault-világsorozat futamain, vagyis megadják neki az esélyt, hogy a bajnoki címért versenyezzen a kanadai Robert Wickensszel, az észt Kevin Korjusszal és a francia Jean-Eric Vergne-nyel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr883028220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása