HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

WSR: Vergne mindenkit vert a Hungaroringen

2011.07.03. 17:05 Real Simon says

Két verseny, egy pole pozíció és két győzelem – ez a Carlin Motorsport ifjú titánjának, Jean-Eric Vergne-nek a mérlege. Nem csoda, hogy a francia reménység a World Series by Renault 3.5 bajnoki éllovasaként távozhatott a Hungaroringről.

Jean-Eric Vergne (Carlin Motorsport) mindkét WSR 3.5-ös futamot megnyerte a Hungaroringen (Fotó: Simon)

Szombati győzelme után, mely során az amerikai Alexander Rossit (Fortec) és a spanyol Sergio Cañamasast előzte meg 29 kör megtétele után, vasárnap sem akadt ellenfele Jean-Eric Vergne-nek a Hungaroringen.

A Red Bull juniorprogramjának új csillaga a második helyről, Cañamasas mellől vághatott neki a WSR vasárnapi második futamának, de az első kanyarból már ő jött ki vezető helyen. Vergne elszántságát az sem csökkentette, hogy az első körben beküldték a safety cart, amire az észt Sten Pentus és a brazil André Negrao ütközése miatt volt szükség. (Pentus egyébként két magyar rajongója fotóját és nevét is felragasztotta a kocsijára, akit a Facebook-rajongói közül sorsolt ki – de úgy látszik, nem hoztak neki szerencsét). 

A harmadik körben aztán eliramodott a mezőny, de előzéseket nem nagyon láthatott a borongós, hűvös idő ellenére szép számmal megjelent  (nem hivatalos adatok szerint 120 ezer fős) közönség. Vergne és Cañamasas mögé a WSR 3.5 bajnoki címvédője, Mihail Aljosin (KMP Racing), Albert Costa (Epic Racing), Nelson Panciatici (KMP), Arthur Pic (Tech1) és Danyiil Move (P1 Motorsport) sorolt be, míg a Hungaroringre éllovasként érkező Robert Wickens (Carlin) visszacsúszott a nyolcadik helyre.

A Hispania Racing újdonsült Formula-1-es pilótája, Daniel Ricciardo a második futamon is folytatta szombati mélyrepülését. Miután szombaton már a felvezető körben a kavicságyba csúszott, vasárnap az első körben a 13. rajthelyről tizenhetediknek esett vissza. Egyenletes tempójának, meg jól időzített kerékcseréjének köszönhetően az ISR ausztrálja egyre előrébb lépegetett, ám a kockás zászló még mindig csak a 12. helyen találta, így nulla ponttal kellett távoznia Mogyoródról.

Vergne közben senkitől sem zavartatva körözött az élen. A 9. kör végén megejtette kötelező kerékcseréjét (szorosan a nyomában Cañamasasszal), így előbb Aljosin, majd Move vezetett néhány kört. De miután az oroszok is letudták a boxkiállást, Vergne visszavette a vezetést, és a leintésig közel 6 másodpercre növelte előnyét a hétvégén megtáltosodott spanyollal szemben.



A pályán Cañamasas lett a második, Wickens a harmadik, de a versenybíróság mindkettőjüket 10 másodperces időbüntetéssel sújtotta, mert a kerékcseréjük után szabálytalanul (a mögöttük érkező vetélytársaikat veszélyeztetve) tértek vissza a pit-lane-be. Hasonló vétségért Kevin Korjust is megbüntették: a derék észt versenyzett egy kicsit Artur Pickel a boxutcában, ezért 20  másodpercet írtak hozzá a versenyidejéhez. Korjust így csak 23.-ként rangsorolták.
Jean-Eric Vergne mögött így Albert Costa lett a második, a WSR-újonc Adam Carroll (P1 Motorsport) pedig a harmadik. Az angol mindössze egy századdal előzte meg a büntetése miatt a 4. helyre visszarendelt Cañamasast.

A győztes Vergne a futam után elmondta: Ezen a versenyen minden jól ment, tökéletes hétvégét zártunk. Mivel a Hungaroringen nehéz előzni, tudtam, hogy a rajtnál kell Sergio elé kerülnöm, és pontosan így tettem. Egyenletes köröket futottam, a csapat jól időzítette a kerékcserémet, így fantasztikus hétvégét zártunk. A következő verseny Silverstone-ban lesz, ami a második hazai versenyem. Imádom a pályát, tavaly ott nyertem meg a brit F3-as bajnoki címet, de előbb jöhet a nyári szünet!”

A Száguldó cirkusz blog kérdésére, hogy ő lehet-e a Toro Rosso következő pénteki tesztpilótája, Jean-Eric azt válaszolta: „Még nem tudom. Milton Keynes-ben lakom, a Red Bull főhadiszállása mellett. Én készen vagyok, ugrásra készen állok.”

A WSR 3.5 bajnokság állása 11 futam után:

1. VERGNE (FRA) Carlin, 152 pont
2. WICKENS (CDN) Carlin, 148 p.
3. KORJUS (EST) Tech-1, 102 p.
4. COSTA (SPA) Epic, 102 p.
5. RICCIARDO (AUS) ISR, 89 p.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr23035152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása