HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Újra Renault-motorral indul a Williams

2011.07.05. 15:36 Real Simon says

Jövőre 13 év után újra Renault-motorokkal fog versenyezni a Williams a száguldó cirkuszban. Az együttműködés 1989 és 1997 között négy egyéni- és öt konstruktőr-világbajnoki címet eredményezett.

Nigel Mansell csinált sorozatban nyerő alakulatot a Williams-Renault-ból. A képen az 1991-es Francia Nagydíjat nyeri meg épp (Fotó: Williams F1)

Egyelőre két évre (2013 végéig) szóló, de hosszú távra irányuló együttműködési szerződést kötött a Williams F1-es istálló és a Renault. Az utóbbi évek sikertelensége ellenére a kilencszeres konstruktőr-világbajnok Williams még mindig vonzó partner a Renault számára, amelynek motorjait jelenleg a Red Bull Racing, a Lotus Renault GP, valamint a Team Lotus használja.

Sir Frank Williams, a csapat alapítója így kommentálta a Brit Nagydíj hetére időzített bejelentést: „Örülünk és izgatottan várjuk a Renault-val megkötött új partnerkapcsolatunkat. Ez a megegyezés újra egyesíti F1-es csapatunkat az egyik vezető motorgyártóval, és kiegészíti kapcsolatunkat a Jaguarral [a brit márkával a hibridrendszerek fejlesztése terén működik együtt a Williams]. Ugyanakkor szeretnék köszönetet mondani a Cosworthnak is: az elmúlt két évben mindig fair és megbízható partnereink voltak, reméljük, hogy még fogunk velük együtt dolgozni ebben az üzletágban.”

„A Renault-val történt előző együttműködésünk a Williams történetének egyik legsikeresebb korszaka volt, de nem szeretnénk túl sokat tűnődni a múlton. A jövőbe kell néznünk és folytatnunk kell a pályán elért elismerésünk kivívását. Remélem, ez a megállapodás hozzásegít bennünket ehhez” – tette hozzá Sir Frank Williams.

A Williams nem titkolt célja, hogy a franciák erőforrásait használják az 1600 köbcentis, V6-os turbómotorok bevezetése, 2014 után is.

A Renault Sport elnöke, Bernard Rey így nyilatkozott a Williams-együttműködésről: „A Renault azért marad a Forma-1-ben, hogy költséghatékony módon érjen el sikereket, és a Williamsszel megkötött partnerség hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy gyarapítsuk a korábbi években elért sikereket. A Williams az utóbbi időben kereskedelmi és technikai oldalon is fontos lépéseket tett működésének fejlesztése érdekében, és úgy érezzük, hogy a Renault-val kötött megállapodás egy újabb lépés komoly terveik megvalósítása felé.”

„Természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy újraélesztjük a Williams-Renault nevet. Közös erővel olyan versenyautókat fejlesztettünk ki, amelyek a technikai innovációról váltak híressé, és a mai napig a Renault legsikeresebb F1-es időszakát jelölik” – tette hozzá a Renault elnöke.

A Renault már korábban jelezte, hogy hajlandó négy csapatot is ellátni motorokkal a Forma-1-ben. 2012-től a Red Bull és a gyári Renault-istálló mellett immár három csapatuk lesz, amelynek autói a dobogós helyezésekért versenyeznek.

Sir Frank Williams és Bernard Rey, a Renault Sport elnöke a bejelentés után (Fotó: Williams F1)

Szólj hozzá!

Címkék: motor; williams; renault; szerződés; williams renault; f1;formula 1

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr653041968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása