HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Hungaroring: Célegyenesben a felújítások

2011.07.13. 09:35 Real Simon says

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) előírásainak megfelelően immár az utolsó simításokat végzik a Hungaroringen, hogy a július 31-i 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíjra minden rendben legyen. Rövidesen végeznek a több tízmillió forintot felemésztő aszfaltozási munkákkal három kanyarnál.



Az FIA pályainspektorai újabb módosítások végrehajtását kérték a mogyoródi pályán a Hungaroring Sport Zrt.-től. A Charlie Whiting vezette különítmény kérésének megfelelően a 3-as, a 8-as és 9-es kanyar eddig sóderágyas bukótereit le kellett aszfaltozni.

A munkálatok már a végükhöz közelednek, ha minden az ütemtervnek megfelelően halad, július 24-én a felújított pályaszakaszok műszaki átadására is sor kerül. A Hungaroringen utoljára 2003-ban hajtottak végre hasonlóan jelentős átalakításokat: akkor a hosszabbították meg a célegyenest, illetve alakították át az 1-es és 12-es kanyart.

„A három bukótér és a parkolókhoz vezető külső utak leaszfaltozása több tízmillió forintos költséggel rövidesen elkészül. Erre az évre ezeket a felújításokat kérte tőlünk az FIA. A futam előtti vasárnap, azaz július 24-én lesz a műszaki átadás, ugyanis hétfő délutántól már folyamatosan érkeznek a Formula-1-es csapatok kamionjai”
– fogalmazott Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.



Gyulay Zsolt azt is elmondta, hogy a három bukótéren és a külterületi aszfaltozáson kívül új helikopter-leszállópálya is épül a Hungaroringen.

Rövidesen megérkeznek azok a Formula-1-ben dolgozó cégek is a pályára (a reklámfelületeket felszerelő Allsport Management, a Formula One Management, valamint az F1 hivatalos logisztikai partnere, a DHL), amelyek a hátralévő napokban előkészítik a Hungaroringet a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíjra.

„Ezek a cégek építik fel a VIP-részleget, illetve helyezik ki a hirdetőtáblákat a pálya mellett, valamint üzembe helyezik az áramot biztosító generátorokat. Rajtuk kívül már szintén itt lesznek Bernie Ecclestone cégének, a FOM televíziónak a munkatársai, akik a futam közvetítésének technikai előkészítését végzik el” – mondta el Morvai Károly pályaigazgató.

Az SzC_blog úgy tudja, a munkálatok értéke megközelíti a százmillió forintos nagyságrendet. Az anyagi forrásokat az új elnök-vezérigazgató, Gyulay Zsolt teremtette elő, a Sportért felelős államtitkárságon keresztül.

Lassan befejeződnek az átépítési munkálatok a Hungaroringen. A képen a 3-as kanyar látható (Fotó: Hungaroring Sport Zrt.)

4 komment

Címkék: fia hungaroring; zsolt; f1; formula 1; magyar nagydíj; felújítás; átépítés; gyulay; charlie; whiting;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr533062734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sünmami 2011.07.13. 12:04:17

Határozottan tecccccccik. És még jobban tetszene, ha ez az összeg havonta jönne:) Nemtom mé jutott eszembe Petőfi A nép nevében c. verse:)

Real Simon says 2011.07.13. 14:49:24

Talán azért, mert már nagyon időszerű volt valamit, BÁRMIT kezdeni a Hungaroringgel. A pálya aszfaltja a használhatóság határán van, a célegyenesen kívüli lelátók minősége aggasztó, a Gold és Szuper Gold tribün mögötti betonplacc a német páncélosok gyakorlóterületét idézi. Most végre leaszfaltozzák, ahogy a három említett kanyar kifutóját is. Jövőre jöhet a wc-k, kiszolgáló épületek felújítása!

Sünmami 2011.07.13. 17:58:23

Én konkrétan a vers első mondatára gondoltam: "Még kér a nép, most adjatok neki!" Amiket felsoroltál hiányosságokat és tervezett munkákat, csak egy része annak, ami ahhoz szükséges, hogy betömködjék a foltokat. Hol vagyunk még attól, hogy legyen egy újabb szerződés hosszabbítás. Egyre kevesebb dologra lehetünk büszkék ebben az országban. Legalább arra áldozzunk már, ami jól bevált, ami sikeres, és ami hírét viszi hazánknak. Össze lehetne hasonlítani a 26 éves Hungaroring állapotát egy átlagos futball stadionéval. Az előző az évek alatt elhasználódott, az utóbbira meg évente vagyonokat költenek csak azért, hogy jókedvű társaságok örömükben/bánatukban/unalmukban szétverjék. Szóval addig kérünk, amíg nem késő.

des rojales 2011.07.13. 18:35:19

azért a lejtő utáni kanyarnál sztem felesleges volt leaszfaltozni, ez volt benne a "kihivás" ugy gondolom, mert itt ha hibázott az ember, elég sokat veszithetett, most meg majd csak kifut a betonplaccccra és kész is...
na meg hát elrontja a pálya esztétikáját ez a sok aszfaltfelület, a soderágy meg a fű legalább adott vmi hangulatot hozzá, de igy... na mind1.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása