HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Toro Rossónál debütál a WSR ezüstérmese

2011.10.12. 10:08 Real Simon says

A várakozásoknak megfelelően Jean-Eric Vergne a szezonból hátralévő négy futamból három pénteki szabadedzésen vezetheti a Toro Rosso F1-es autóját.


Jean-Eric Vergne 2009 óta az első francia lesz, aki F1-es autót vezethet (Fotó: Renault Sport)

A Renault World Series 3.5 (WSR) sorozat idei ezüstérmese, Jean-Eric Vergne kipróbálhatja magát a Formula-1-ben is, méghozzá a Scuderia Toro Rosso pénteki tesztpilótájaként. Az augusztus óta lebegtetett lehetőséget most jelentette be hivatalosan az olasz kiscsapat. 
 
A WSR 3.5 francia ezüstérmese ezen a hétvégén, Jeongamban (Koreai Nagydíj) debütál, Jaime Alguersuari kocsiját vezetheti a pénteki első tréningen.
 
"Azért Jaime-t pihentetjük, mert amikor legutóbb másra bíztuk az autót pénteken [Valenciában], Sébastien Buemi kocsiját tettük szabaddá Daniel Ricciardo számára" - áll a Toro Rosso sajtóközleményében.
 
"Vergne az Indiai Nagydíjon nem jut vezetési lehetőséghez, mivel az egy teljesen új pálya, és mindkét versenyzőnknek szeretnénk biztosítani a maximális időt a betanulására. Abu Dzabiban azután Buemi autóját vezetheti. Az idényzáró futamon, Brazíliában annak a pilótának a kocsiját fogja megkapni, amelyik kevesebb ponttal rendelkezik" - indokolt az STR.



Jean-Eric Vergne 2008 óta a Red Bull juniorprogramjának tagja, 2010-ben megnyerte a brit Formula-3 bajnoki címét a Carlin Motorsporttal. Idén a Hungaroringen aratott kettős győzelme segítségével az utolsó futamig versenyben volt a WSR 3.5 bajnoki címéért, amelyet azonban egy karambol miatt elveszített kanadai csapattársával, Robert Wickensszel szemben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr453296939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása