HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Kizárta Turánékat az FIA a rali-vébéről

2011.10.26. 15:07 Real Simon says

Zsiros Gábor navigátor porckorongsérülése miatt a Synergon Turán Motorsport visszlépett a Katalán-ralitól, ez azonban súlyos következményekkel járt. Az FIA törölte a Turán-Zsiros páros 46 vb-pontját, egyúttal kizárta a magyar párost az idei SWRC bajnoki sorozat értékeléséből.

Turán Frici és Zsiros Gábor a magyar ralisport első vb-dobogós helyezését ünnepelte az idei Akropolisz-ralin. Ma már csak történelem... (Fotó: Turán Motorsport) 

Hiába szerepelt idén ígéretesen a Super WRC kategóriában Turán Frigyes és Zsiros Gábor, hiába állhattak dobogóra a kategóriájukban Görögországban és Németországban is, a Ford Fiesta S2000-essel versenyző magyar páros nem kerülhette el a büntetést.
 
Miután Zsiros Gabi porckorongsérve miatt a Synergon Turán Motorsport visszalépett a múlt hétvégi Katalán-ralitól, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) úgy döntött, törli a magyar egység  46 világbajnoki pontját (köztük két dobogós helyezést az SWRC kategóriában). 
 
A csapatnak lehetősége lett volna arra, hogy másik navigátort nevezzen Turán mellett a spanyolországi futamra, ám ezt nem tette meg. "A csapat a bajban összefogva egyöntetűen úgy döntött, hogy Gabi pótolhatatlan, és reménykedtek az FIA méltányosságában" - áll a Synergon Turán Motorsport hivatalos sajtóközleményében. 
 
"A Szövetség azzal indokolta a döntést, hogy a csapatnak lehetősége lett volna új navigátort, sőt akár új pilótát csatasorba állítania a Spanyol-ralira. A versenyszabályok valóban így szólnak, de a bajtársiasság a Synergon Turán Motorsport csapatában felülírta a szabályokat."
 
Lehet, hogy hiba volt...
 
Kapcsolódó cikkek az SzC_blogon:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr443331430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása