HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Két F1-es pilóta a Toyota Le Mans-i felállásában

2011.11.07. 15:05 Real Simon says

A Toyota bejelentette, hogy Alexander Wurz, Nicolas Lapierre és Nakadzsima Kazuki vezetheti majd azt a vadonatúj hibrid versenyautót, amellyel a japán gyártó 2012-ben visszatér Le Mans-ba.

A GT-One 1999-ben karnyújtásnyira került a győzelemhez Le Mans-ban

A Toyota Motorsport hivatalosan is megnevezte három versenyzőjét, akikkel sikerre kívánja vezetni vadonatúj, hibridhajtású LMP1-es versenyautóját a 2012-es Le Mans-i 24 óráson, illetve a megbízhatósági világbajnokság futamain.
 
Alexander Wurz az elmúlt 3 évben a Peugeot gyári Le Mans-i pilótája volt, azelőtt a McLaren F1-es tesztpilótájaként dolgozott. Korábban a Benettonnál (1997-2000), legutóbb a Williamsnél (2007) versenyzett a száguldó cirkuszban. Háromszor állhatott fel a dobogóra, 1998-ban a világbajnokság 8. helyén végzett. Két évvel ezelőtt megnyerte a Le Mans-i 24 órást egy gyári Peugeot 908 HDi-vel, David Brabham és Marc Gené társaként.
 
Nakadzsima Kazuki 2009 és 2009 között versenyzett a száguldó cirkuszban, a Williams-Toyota pilótájaként. Legjobb eredménye egy hatodik hely volt a 2008-as Ausztrál Nagydíjon. 
 
A Toyota GT-program harmadik verseyzője, Nicolas Lapierre csak tesztpilótáskodott az F1-ben (a BAR-Hondánál), nem versenyzett. Viszont a francia olyan jól szerepelt az Amerikai Le Mans Sorozat (ALMS) futamain, hogy az egyik legfelkapottabb pilóta lett az Egyesült Államokban, mígnem 2009-ben lecsapott rá a Peugeot fiókcsapata, az ORECA. Ennek színeiben nyerte meg idén februárban a Sebringi 12 órás viadalt, Olivier Panis váltótársaként.
 
A Toyota új Le Mans-i prototípusa - amely várgatóan a GT-Two nevet kapja - az 1998-99-ben szerepelt GT-One sikereinek megismétlésére pályázik. A japán gyár csapata 1999-ben a pole pozícióról indulva szinte végig vezette a 24 órás viadalt, ám egy technikai probléma miatt végül csak másodikként intették le.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr153361200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása