HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Idő előtt ért véget Räikkönen első tesztje

2012.01.25. 09:43 Real Simon says

Két nap alatt több mint két versenytávot (666 kilométert) tett meg az F1-es visszatérésére készülő Kimi Räikkönen egy kétéves Renault-Lotus volánjánál, Valenciában. A finn az autóbeállítások mellett a rajtolást, a kuplung használatát, valamint az időmérő köröket gyakorolta - és egyszer sem csúszott ki.
 
Kimi Räikkönen az első benyomásairól beszél a Lotus egyik tesztmérnökének
 
Két év kihagyás után mindenki elnézte volna Kimi Räikkönennek, ha egyszer-kétszer elfékezi magát, kicsúszik a pályáról az első hivatalos Formula-1-es tesztelésén. De nem így történt: a 2007-es világbajnok, aki egy átalakított, kétéves Renault R30-assal körözött a valenciai Ricardo Tormo versenypályán, hétfőn 80, kedden 91 kört tett meg. Ugyan a hideg aszfalt és a Pirelli kőkemény demonstrációs gumijai miatt olykor furcsa íveket használt, kissé csúszkált a pályán, de egyszer sem hagyta el az aszfaltcsíkot, ami sokat jelezhet.
 
„Jól sikerült a mai nap [kedd], a két tesztnap sokat segített. Annak ellenére, hogy egy kétéves autóval és a Pirelli demonstrációs abroncsaival mentem, sokat tanultam a csapatról, a mérnökökkel való együttműködésről. Ez azt jelenti, hogy amikor elutazunk tesztelni Jerezbe, teljesen az új autóra fogok tudni koncentrálni. Remek érzés volt újra F1-es autót vezetni, ebből a szempontból pozitívnak értékelem a tesztelést" - értékelt Räikkönen.
 
Kimi feladatai közé az autó beállítása mellett a kuplung megszokása, a rajtolás gyakorlása és a kvalifikációs gyorskörök szimulációja tartozott. 
 
Alan Permane, a Lotus vezető mérnöke így értékelt: „Egy újabb eredményes napot zártunk Kimivel Valenciában. Délelőtt jórészt az autó beállításán dolgoztunk, különös tekintettel az első és hátsó kerékösszetartásra. Délután nagyon kevés benzinnel kvalifikációs köröket futottunk, két új garnitúra gumit használtunk fel, majd egy 27 körös szimulációt tartottunk tele tankkal. Kimi tempója sokat javult tegnaphoz képest, ahogy vártuk, rengeteget gyakorolta a rajtolást, boxkiállás- és kuplunghasználti szimulációkat végzett. Mivel idő előtt sikerült befejeznünk a tervezett programunkat, korán hazamehettünk. Összességében igen értékes két nap áll mögöttünk.”
 
 
A Lotus február 5-én (jövő vasárnap) mutatja be 2012-es versenygépét az interneten. Az első hivatalos tesztelés február 7-én kezdődik és négy napig tart majd a dél-spanyolországi Jerez de la Fronterában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr713758885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása