HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Megbüntetik Vettelt, mert beszólt Karthikeyannak?

2012.03.28. 18:12 Real Simon says

Büntetést helyezett kilátásba az FIA Sebastian Vettellel szemben, amiért a világbajnok a Maláj Nagydíjon történt ütközésük után kétszer is beintett Narain Karthikeyannak. Mindezt rögzítették a fedélzeti kamera felvételei. Vajon tényleg érzelemmentes pilótadroidnak kell lennie minden F1-es versenyzőnek?

Sebastian ezúttal a rossz ujját mutatta a kamerának Karthikeyan előzése közben (Fotó: RBR/GEPA)

Örülnek az F1-es újságírók és a rajongók, mert a Maláj Nagydíj előtt, alatt és után annyi minden történt, hogy a hírekkel játszva ki lehet tölteni a Kínai Nagydíjig hátralévő két és fél hetet. A legújabb fejleménynek – Sebastian Vettel büntetésre számíthat, amiért kétszer beintett, a verseny utáni interjúkban pedig „uborkának” meg „idiótának” nevezte Narain Karthikeyant – azonban senki sem örül.

A világbajnok stabilan tartotta a negyedik helyet, amikor a verseny 47. körében, Narain Karthikeyan lekörözésekor a két autó összeakadt. Az indiai HRT-jének első szárnypereme kivágta a Red Bull bal hátsó abroncsát, Vettel gumija cafatokban szakadt le a felniről. A német kénytelen volt gumit cserélni, ami azt jelentette, hogy csak a 11. helyen, pontszerzés nélkül tudott célba érni. 

Vettel először a német RTL-nek nyilatkozott, és „uborkának” nevezte indiai kollégáját. Aztán ugyanezt elmondta a BBC mikrofonjába is, így: „Ahogy a közutakon, itt is akad egy-két idióta a pályán. Ő az egyik."

Karthikeyan úgy nyilatkozott az NDTV-nek, hogy szerinte Vettel azért feszült, mert idén nem az övé a leggyorsabb autó, ráadásul kétszer is kikapott csapattársától, Mark Webbertől az időmérő edzésen. 

Érdekes, hogy a Force India két fiatal pilótája, Nico Hülkenberg és Paul di Resta is az indiainak adott igazat a verseny után. „Hallottam, mi történt és láttam is a felvételt a tévében. Én úgy láttam, hogy ez nem Narain hibája volt, ezért nem értem, miért mondott ilyeneket Vettel” – mondta a világbajnok honfitársa. „Szerintem Sebastian kicsit túlreagálta ezt a dolgot, mert pontokat veszített, ami őt és a csapatát is nagyon bosszantja. De hát, ő is csak ember, néha túltengenek benne az érzelmek.”


Vettel beint Karthikeyannak - belsőkamerás felvétel és a BBC-s nyilatkozat

Tavaly Lewis Hamiltont állította pellengérre a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), amikor a McLaren pilótája az angol komikus, Ali-G poénjával próbált viccelődni a Monacói Nagydíj után. Hamiltont akkor a McLaren sajtófőnöke rávette, írjon bocsánatkérő levelet az FIA elnökének – ez mentette meg a büntetéstől. 

Kérdés: ha valakinek van önálló véleménye, és nem fél kimondani, azt tényleg mindig meg kell büntetni? Vagy esetleg maradhatnak egyéniségek is a Formula-1-ben, akik – hasonlóan James Hunthoz, Nelson Piquet-hez vagy Gerhard Bergerhez – saját véleményt alkotnak, és fel is vállalják azt. Sokkal jobban járnánk, ha az utóbbinál maradnánk. De a hasonló esetekben pl. a NASCAR-ban is gyakran alkalmazott, szigorú büntetések láttán erre, sajnos, kevés esélyt látunk.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr584346262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pitz75 2012.03.29. 07:28:20

Szerintem ez nem egyéniség meg tökösség, ez szimpla bunkóság! Az, hogy a pillanat hevében bemutat, az még talán megbocsátható, de hogy utána tudatosan, többször is az egész világ előtt leidiótázza, na az NÁLAM már nem fér bele...

rognork 2012.03.29. 11:37:09

Biztos vett pár órát Mészöly Kálmi bától.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása