HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Házon belülről jön a HRT új technikai igazgatója

2012.04.03. 11:31 Real Simon says

Robert Kubica volt főmérnökét nevezte ki technikai igazgatónak a HRT (volt Hispania) F1-es istálló. A Geoff Willis távozása, 2011 szeptembere óta betöltetlen posztra tapasztalt, ráadásul spanyol mérnököt talált a nemzeti identitása megerősítésére törekvő kiscsapat, Toni Cuquerella személyében.
 
Toni Cuquerella és Pedro de la Rosa - nem világmegváltó tervekkel jöttek, de legalább spanyolok (Fotó: HRT Media)
 
Azonnali hatállyal Toni Cuqerellát nevezte ki technikai igazgatónak a HRT. A főmérnöki pozíció Geoff Willis távozása (aki a mercedes AMG-hez szerződött), tavaly szeptember óta nem volt betöltve. Az idei versenyautót, az F112-t még a müncheni technikai bázisán fejlesztette ki a kiscsapat, a belga Jacky Eeclekaert, valamint Stéphane Chosse aerodinamikai vezető irányítása alatt. Eeckelaert idén februárban távozott a HRT technikai koordinátori posztjáról. 
 
Cuquerella a Nissan Open bajnokságban kezdte pályafutását még 1999-ben, Adrián Campos csapatánál. 2006-ban a Super Aguri F1-es istállónál helyezkedett el, másfél évig ő volt a 23-as számú autó versenymérnöke. 2008-ban a BMW Saubernál kapott állást, mint Robert Kubica versenymérnöke, majd 2010-ben követte régi barátját, Campost a Formula-1-be a Hispaniához. 
 
Toni Cuquerella kinevezése része a HRT újjászervezésének, ami a tulajdonosi (Thesan Capital) és vezetői kar (Luís Pérez-Sala csapatfőnök) megalapozása mellett abból is áll, hogy a gárda a télen visszaköltözött Spanyolországba, egy nemrég átadott ipari területre Madrid mellett. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr724361372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása