HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Vettel a Ferrarihoz tart? Célkeresztben Adrian Newey is

2012.05.29. 10:28 Real Simon says

A Monacói Nagydíj környékén szokás szerint elkezdődik a találgatás: vajon melyik F1-es pilóta hol folytatja a pályafutását? Brit lapértesülés szerint Sebastian Vettel előszerződést írt alá a Ferrarival, míg Lewis Hamilton szerződéshosszabbítás előtt áll a McLarennel. Vettel tagad, miközben Mark Webber is pályázik a Ferrari-ülésre.

Fernando Alonso és Sebastian Vettel: 2014-től csapattársak lesznek a Ferrarinál? (Fotó: GEPA) 

Nem kellene túl komolyan vennünk a Sebastian Vettel és a Ferrari házasságáról szóló híreszteléseket, ha azok nem a brit F1-es újságírók egyik legjobbikától, Mark Hughes-tól származnának. Hughes még vasárnap, a Sunday Times-ban írt arról, hogy eredetileg Lewis Hamilton menedzsere, a brit Megasztár zsűrijében is résztvevő Simon Fuller cége kereste meg a maranelói gárdát azzal, hogy Hamilton esetleges átszerződéséről tárgyaljanak.

Hamilton 2007-ben öt évre kötelezte el magát a McLaren-Mercedeshez, vagyis a szerződése az év végén lejár. A Ferrari azonban közölte Fullerral, hogy noha szívesen látnák Lewist a csapatnál, csak egyéves szerződést tudnak neki felajánlani. Ebből Hughes arra következtetett, hogy az olaszok már megegyeztek Vettellel, akinek 2013 végén jár le a szerződése a Red Bull-lal.

Fernando Alonso szerződése 2016 végéig érvényes a Scuderiánál, így csak Felipe Massa helyéért folyhat a vetélkedés. A Ferrari állítólag opciós szerződést (előszerződés) írt alá Sebastian Vettellel, amely 2014-től léphet érvénybe. A szerződés állítólag Vettel részéről olyan kikötéseket is tartalmaz, amelyek szerint a Scuderiának garantálnia kell egy bizonyos eredményességi szintet, azaz, hogy a 2010-es és 2011-es világbajnok nyerőképes versenyautót kap az olaszoktól.

A Monacói Nagydíjat megnyerő Mark Webbert már tavaly összefüggésbe hozták a Ferrarival. Webber számára – aki augusztusban tölti be a 36. életévét, vagyis közeledik a pályafutása vége felé – ideálisnak tűnik egy egyéves Ferrari-szerződés. Ha ez megvalósul, az ausztrál elmondhatná magáról, hogy az F1 jelenlegi négy legeredményesebb csapata közül háromnál (Williams, Red Bull, Ferrari) versenyzett. Webber ázsióját emelheti a Monacóban aratott győzelme (három éven belül a második), valamint az, hogy kiváló, technikai értelemben jól felkészült kettes számú pilóta lenne Fernando Alonso mellett.

Régóta találgatják azt is, hogy a Ferrari el alarja csábítani a Red Bull technikai igazgatóját, Adrian Newey-t is. Newey felesége, Marigold azonban – a hírek szerint – nem szívesen költözne Olaszországba, így a Ferrarinak még sokat kell dolgoznia a sztártervező megszerzésének feltételein. 

Adrian Newey Ferrari-szerződése állítólag a felesége ellenállásán múlik (Fotó: Red Bull/GEPA) 

A Vettel-Ferrari megegyezést cáfolni látszik Sebastiannak a német Auto, Motor und Sport szaklapnak adott, vasárnapi nyilatkozata. Az újságíró Ferrarival aláírt előszerződésre vonatkozó kérdésére a vb-címvédő azt felelte: „Úgy látszik, valakinek maradt még egy kis hely a sportrovatban. Nem írtam alá semmit.”

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr734552877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szvakeniko 2012.05.29. 14:06:53

Na:
Neweynak fizetnek annyit, meg szereti annyira a Red Bullt-t hogy ne menjen, másik az hogy kényes a munkaterületére, és annak idején a Schumi érában is hívták nem ment.
Akkor az asszony meg a gyerek miatt, most meg már az lesz hogy idősebb nehezen mozdult. Persze van az a pénz, meg ha Vettellel dolgozhat ki tudja.
Én arra lennék kiváncsi ha a Ferrarinál lesz egy Alonso- Hamilton,
vagy Alonso -Vettel, vagy nehán talán Hamilton - Vettel akkor melyik kezét harapja le a Ferrari?
Mert az látszik hogy őt nem vevők a két kapus játékra, nálunk vagy egy főpilóta és egy csúnya szólva élve vízhordó. Meg aztán ha úgy alakul melyik világbajnokot fogják támogatni. Másik kérdés ha a Red Bull nem fut úgy ahogy kellene, akkor Vettel menni fog, de azért mehet ő máshová is, elvégre válogathat mint világbajnok sokan látnák szívesen.
Meg kérdem én, ki az a pilóta aki beáll Vettel, vagy Hamilton mögé?
Irvine jó pénzért megtette, aztán persze borította a bilit Barichello most megint szidja a Ferrarit hogy csúnya, rossz csapat, mert ő el volt nyomva. Massa meg hallgat.
Annak idején a McLarennél sem jött össze Senna vs Prost, vagy Hakkinen és Coulthard mert kilökdösték egymást, és a csapatnak sem tett jót.
A Ferrari soha nem akart házon beüli cirkuszt, és van benne valami, az érem másik oldala hogy kell olyan kaliber mint Schumi aki viszi a csapatot, szerintem ezért van talán több esély Vettelre mert benne látják az utódot. Kérdés persze hogy mennyire tud egy olasz mentalitásba belepasszolni? Meg persze hogy az öreg Mateshitz mennyire nyúl mélyen a bukszájába, és Horner mennyire tud mellé csendes társat találni.
Amúgy pedig én már azon is nevettem amikor pár hetet Schumi visszatér a Ferrarihoz c. darabot mesélték.
Kicsit úgy tűnik lassan a fél mezőny meg az olaszokhoz.
Szerintem várjuk meg a végét, minden esetre nem hiszem hogy Vettel megy, de ez én vagyok.
Sok még a kérdőjel, és egyenlőre a szezonvégi igazolásokat átlátni tipmix.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása