HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Valenciában újabb „utcai harcra” készül Kiss Pál Tamás

2012.06.21. 13:16 Real Simon says

Ezen a hétvégén Valenciában folytatódik a GP3-sorozat idénye. A Monte-Carlóban szenzációs második helyet szerző Kiss Pál Tamás ismét egy utcai pályán bizonyíthat. A 21 éves miskolci pilóta eredményesen szerepelt a múlt heti GP3-as teszten, ennek ellenére szerényen és realistán készül az újabb kihívásra.

KPT_Valencia_teszt1.jpg
Kiss Pál Tomi úgy érzi, sikerült jó beállításokat találni az autóhoz a múlt heti, valenciai GP3-as teszten 

"A monacói hétvége után most egy újabb városi pályára látogatunk, de utcai pálya és utcai pálya között is van különbség. A Valencia Street Circuit sokkal szélesebb a monte-carlói pályánál és jóval nagyobbak rajta a bukóterek, így ez igazából csak jellegét tekintve városi pálya, amúgy sokkal inkább hasonlít egy átlagos épített ringhez " – fejtette ki az Atech CRS GP versenyzője a valenciai előzetesében. 

Kiss Pál Tamás csapatával, az Atech SRS-sel együtt a múlt héten részt vett a GP3 hivatalos szezon közepi tesztjén, a Valencia melletti Ricardo Tormo versenypályán. A miskolci autós az első napon csak a 17., a második napon viszont a kilencedik idővel zárt, 0,758 másodperccel elmaradva az éllovas új-zélandi, Mark Webber által menedzselt Mitch Evans (MW Arden) mögött.

"Már az első napon is hasznos munkát végeztünk, de azért sosem jó érzés a mezőny második felében zárni. Az időeredmények szempontjából a második nap már sokkal jobban alakult számunkra. Összességében elégedetten zárhatjuk ezt a kétnapos tesztet, amelyen rengeteg értékes tapasztalattal és tudással gazdagodtunk az autó beállításai kapcsán."

A hétvégi, valeciai futammal kapcsolatban KPT elmondta: "Önbizalommal telve várom a versenyt, de úgy gondolom, hogy most kell megőriznünk a realitásérzékünket. Hiba lenne azt mondanunk, hogy 'múltkor másodikak lettünk, úgyhogy most már csak a győzelem az elfogadható.' Monaco egy különleges helyszín, ahol kicsit felborultak az erőviszonyok, ezért nem számítok arra, hogy rögtön a hétvége elejétől az én nevem szerepel majd az eredménylista élén. Az lesz a célunk, hogy folyamatosan az első 8-10 pilóta között legyünk, mert így legalább a két futam közül az egyiken biztosan esélyünk lehet a jó szereplésre."

KPT_Monaco_01.jpg
A 21 éves miskolci pilóta szerényen, de magabiztosan készül a GP3 harmadik fordulójára


Tamás múlt hétfőn egy napot töltött Wokingban, ahol a McLaren F1-es szimulátorában készült fel a valenciai pályából. „Úgy érzem, felkészülten várjuk ezt az újabb versenyhétvégét, van egy nagyon jó alapbeállításunk, amiből kiindulhatunk. Az újoncokhoz képest előny, hogy mi tavaly már mentünk itt egyszer [a Valencia Urban Circuit-en – S.I.], úgyhogy ezt igyekszem majd kihasználni és a magam előnyére fordítani. Ugyanazt próbálom majd tenni, mint Monacóban: a saját stílusomban, felszabadultan és lazán, örömből versenyezni. Meglátjuk, ez most mire lesz elég!" – tette hozzá a magyar autósport első GP3-as futamgyőztese.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr954602589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása