HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Egymillió fontnál tartanak Kobajasi F1-es karrierjének megmentői

2012.12.01. 16:47 Real Simon says

Bő két hét alatt egymillió angol font (kb. 345 millió forint) gyűlt össze azon a számlán, amelyet Kobajasi Kamui rajongói indítottak azért, hogy kedvencük továbbra is az F1-ben versenyezhessen. A japán a Force Indiánál vagy a Caterhamnél köthet ki.

Kobajasi_Monisha_BRA12_res600.jpgMonisha Kaltenborn csapatvezető sajnálta elengedni Kamuit, de a mexikói szponzorok Gutiérrezt akarták (Fotó: Sauber Motorsport)

Kobajasi rajongói november közepén indították el a „Kamui Support” website-ot, amikor kiderült, hogy a Sauber Esteban Gutiérrezt szerződtette le a japán helyére 2013-ra. Annak ellenére, hogy Kobajasi szenzációs versenyzéssel harmadik lett a hazai versenyén, a Japán Nagydíjon.

A 26 éves japán 2009 végén mutatkozott be az F1-ben a Toyotával, majd Peter Sauber csapatához szerződött. Idén, harmadik teljes szezonjában a világbajnokság 12. helyén végzett, hat ponttal elmaradva csapattársa, Sergio Pérez mögött.

A „Kamui Support” rajongói honlap egyenlege péntek estig elérte a 127 863 961 jent, azaz, közel egymillió angol fontot. (Ez 345 millió forintnak felel meg.) Kobajasi a Brazil Nagydíjon elismerte, hogy tárgyal egy másik csapattal a folytatásról. „Igen, tárgyalok egy másik csapattal. A Saubernél nem maradhatok, így nincs ebben semmi rendkívüli. Ha nem tárgyalnék, visszavonulnék – ez ilyen egyszerű. Keményen dolgozom azon, hogy támogatókat szerezzek. Remélem, még nincs túl késő!”  - mondta Kobajasi.

Jelen állás szerint még van egy-egy kiadó hely a Lotusnál, a Force Indiánál, a Caterhamnél és a Marussiánál. (A HRT jövője erősen kérdéses.)

2004 elején a magyar rajongók indítottak hasonló gyűjtést annak érdekében, hogy Baumgartner Zsolt teljes idényt mehessen a Minardi csapattal. Justin Wilson 2002 végén tőzsdére vitte a saját nevét, hogy így szerezzen tőkét egy fél szezonra a Jaguar Racinggel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr14941605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása