HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Schumacher karrierje a 7-es szám bűvöletében

2012.12.10. 14:25 Real Simon says

Érdekes összeállítást készített a Mercedes AMG F1 Team arról, milyen fontos szerepet töltött be a 7-es szám Michael Schumacher pályafutásában.

MONZA_Schumi_600.jpgSchumacher az Olasz Nagydíj előtt, ahol csapattársát, Rosberget megelőzve... hatodik lett (Fotó: Active Pictures/Jiři Křenek)

A történet 1991-ben kezdődött, a Belga Nagydíjon. Michael Schumacher a 7. rajthelyre kvalifikálta a Jordan-Fordot Spában, élete első nagydíján. A hétszeres világbajnok a 7. helyet szerezte meg utolsó F1-es versenyén, a 2012-es Brazil Nagydíjon.

A 43 éves (4+3=7) Schumacher idén a 7-es rajtszámú versenyautót vezette, és utolsó szezonjában 49 (7x7) pontot szerzett. Ezeknek a pontoknak a 49%-át (7x7) a hetedik rajthelyről indulva szerezte, összesen négy alkalommal.

Még a Ferrari versenyzőjeként úgy lett hetedszer is világbajnok (2004-ben), hogy megszerezte az F1 történetének legtöbb egymást követő győzelmét: 7-et. A "Kerpeni titán" tartja az egy pályán megszerzett legtöbb győzelem rekordját is: hétszer nyert a Kanadai Nagydíjon, Montrealban.

Ha mindehhez hozzátesszük, hogy Michael pályafutása során 77 leggyorsabb kört futott, még elképesztőbb a számmisztika...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr384957965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása