HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Räikkönen nem agresszív, csak egyértelmű a csapatrádión

2013.02.12. 10:19 Real Simon says

A Lotus csapatrádiójában elhangzott üzenetei alapján Kimi Räikkönent arrogánsnak, türelmetlennek gondolhatnánk, de ez távol áll a valóságtól. A finn világbajnok versenymérnöke, Simon Rennie elmondta az igazságot.

Raikk_Lotus_Spa12.jpgKimi előbb Spában (a képen), majd Abu Dzabiban is foghegyről válaszolt a versenymérnökének (Fotó: Lotus/LAT)

Kimi Räikkönen két „érdekes” beszólásáról is tudomást szereztünk 2012-ben, amelyek alapján türelmetlen, nehéz embernek gondolhatnánk a 2007-es világbajnokot. Versenymérnöke, Simon Rennie szerint azonban ez távol áll a valóságtól.

Räikkönen egyik hírhedt beszólását a Belga Nagydíjon követte el. „Jelenleg Michael (Schumacher) fenyeget hátulról, meg kell előznünk Hülkenberget” – tájékoztatta a finn pilótát a versenymérnök, arra célozva, hogy a Force India feltartja a Lotust. „Tudom, mit csinálok, úgyhogy maradj csendben!” – hangzott Kimi kurta-furcsa válasza.

Néhány hónappal később, az Abu-dzabi Nagydíjon megismétlődött a szóváltás, amit ezúttal a FOM is kiadott az élő tévéközvetítésbe. „Oké, Kimi, a mögötted lévő autó Alonsóé, öt másodoprccel van mögötted. Majd értesítelek a különbség változásáról!” – közölte a finnel Rennie. Räikkönen riposztja: „Hagyj békén, tudom, mit kell tennem!”  Később Kimi ezt a szállóigévé vált mondatot nyomtatta rá 500 fekete pólóra, amelyeket aztán szétosztott lotusos kollégái között.

Simon Rennie szerint mindez nem azt jelenti, hogy Kimi arrogáns vagy türelmetlen lenne. „A rádióüzenetei úgy hangzanak, mintha épp kivégeznék. Elég direkt módon üzenget. Ez a kívülállók számára dühösségnek hangozhat, pedig általában csak a saját álláspontját akarja elmagyarázni. Szóval, amiket mond, azok alapján mérgesnek, vagy akár agresszívnek is gondolhatják, pedig valójában csak lényegre törő szeretne lenni” – mondja Rennie.

Räikkönen is hasonlóan látja a jelenséget. „A csapat tudja, milyen információkra van szükségem, és nincs szükségem sokra. Nem rajongok túlságosan a rádión való csevegésért, inkább megpróbálok a versenyzésre, a saját dolgaimra koncentrálni.”

Kimi Räikkönen, mi így szeretünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr125076074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása