HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Nem vált Ferrari-motorokra a Force India

2013.03.28. 18:44 Real Simon says

A Force India 2014 után is Mercedes-Benz motorokkal szerepel majd a száguldó cirkuszban – jelentette be a silverstone-i középcsapat. Az új szerződés véget vetett a spekulációknak, hogy a Ferrari által támogatott (korábbi) tesztpilóta, Jules Bianchi eddigi szerepeltetése az olasz gyártóra való váltást eredményezheti az új turbókorszakban.

ForceIndia MAL13.jpgA Force India 2009 óta használja a Mercedes V8-asokat, és 2014 után is a svábok turbómotorjaival folytatják (Fotó: Force India)

A Force India csapatvezetője, Vijay Mallya így kommentálta a csütörtöki bejelentést:A következő évekre szóló megállapodásunk a Mercedes-Benzzel a legjelentősebb a Force India csapat történetében. Nem tudok elképzelni jobb partnert az új motorszabályozás jövő évi bevezetésekor, amely egy új és izgalmas korszak kezdete lesz. Ez a megállapodás garantálja a csapat hosszú távú stabilitását, és lehetővé teszi, hogy folytassuk felkapaszkodásunkat az F1-es rajtrács eleje felé.”

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff hozzátette: „Számunkra jelentős mérföldkőnek számít, hogy bejelentettük a 2014-es erőforrásokra vonatkozó első megállapodásunkat. A Force India volt az első hagyományos vásárlónk 2009-ben, és nagyon örülünk, hogy egy kiterjesztett, hosszú távú megállapodást kötöttünk velük a 2014-es szezontól.”

Mindez azt jelenti, hogy az indiai-brit gárda a Mercedes-Benz 1.6 literes, V6-os turbómotorjai mellett megkapja a stuttgartiak KERS-ét és hajtásláncát is, hasonlóan a korábbi évekhez. Egyúttal azt is jelenti, hogy Mallya hiába adott lehetőséget 2012-ben a Ferrari Pilótaakadémia neveltjének, Jules Bianchinak, nem bizonyultak igaznak azok a spekulációk, amelyek ennek folyományaként a maranellói motorokra való váltást feltételezték az új turbókorszakban.

Bianchi egyébként idén már nem a Force India alkalmazottja. A tehetséges francia az Ausztrál Nagydíj előtt két héttel leszerződött a Marussiához, ahol az utolsó pillanatban menesztett Luiz Razia helyét vette át.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr475178652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása