HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Webber csapatsorrend bevezetését sürgeti a Red Bullnál

2010.08.30. 10:38 Real Simon says

A Belga Nagydíjon elért 2. helyével Mark Webber 28 pontra növelte előnyét csapattársával, Sebastian Vettellel szemben, aki összesen négy alkalommal kényszerült a depóba, így csak 15. lett. Webber a számára nagy előrelépést jelentő eredmény után megszellőztette: a Red Bullnak lassan el kell döntenie, melyik pilótáját favorizálja a hátra lévő hat versenyen.

„Most még túl korai lenne, de nincs messze az idő, amikor a csapatnak döntenie kell. Elég szép trófeagyűjteménnyel rendelkezünk, de ezen a téren közel sem vagyunk a McLarenhez. Minden attól függ, mennyire vagyunk 'éhesek'” – fogalmazott Webber, aki csupán 3 ponttal van lemaradva a vb-éllovas Lewis Hamilton mögött.
 
Christian Horner csapatfőnök is úgy nyilatkozott Spában, hogy nem jött még el az idő a csapaton belüli erősorrend felállítására. „Még 150 pontot lehet szerezni. A bajnokság két éllovasa [Hamilton és Webber] most egy picit meglépett a többiektől, de úgy vélem, hogy a vébé még mindig ötesélyes. Egyelőre korai lenne a kiemelés gondolatával foglalkozni.”
 
Horner az idén bevezetett pontrendszer sajátosságaival indokolja a gondolatmenetét. „Egy harminc pontos előny nem sokat jelent, hiszen ez nagyon gyorsan és drámaian megváltozhat. Mivel még 150 pontért megy a verseny, korai lenne ez ügyben bármit dönteni.” Horner hozzátette: nem gondolja, hogy Webber azért nyilatkozott ilyen értelemben, mert ezzel befolyásolni akarná a csapatvezetést [én meg kifejezetten azt gondolom – S.I.]. „Mark igazi sportember, egy realista, aki jobban ismeri a dörgést, mint bárki más. Egyértelmű, hogy idén élete formájában versenyez, és az eddig látottak alapján neki áll a zászló. De ő is tudja: bolond lenne, ha máris leírná Sebastiant.”
 
A Red Bull idén már kétszer is látszólag Vettel mellé állt, először a Török Nagydíj után, amikor a német egy kétséges kimenetelű előzésbe kezdett, majd féktávon nekiütközött Webbernek, mindkét autót kiterelve a pályáról. (Webber be tudott jönni harmadiknak, Vettel kiesett). Silverstone-ban az időmérő edzés előtt leszerelték Webber kocsijáról az új első szárnyat (miután Vettel összetörte a sajátját), és odaadták a németnek – anélkül, hogy ezt megbeszélték volna Webberrel. A versenyt az ausztrál nyerte, ekkor hangzott el a híres kiszólása a leintés után: „Nem olyan rossz egy kettes számú pilótától!”. 
 
Hamilton ez évi harmadik győzelme ellenére a McLaren is tartani kívánja magát az egyenlő bánásmód elvéhez (Button hátránya ellenére), amit a csapat története során mindig is követett.

Szólj hozzá!

Címkék: spa f1; red bull; formula 1; hamilton; webber; vettel; sebastian; mark; christian horner; csapatsorrend; belga nagydíj;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr432258261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása