HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Begyűjti a Ferrari kirúgott mérnökeit a Mercedes?

2011.09.12. 17:20 Real Simon says

A Ferrari két egykori főmérnöke, Aldo Costa és Chris Dyer újra egyesítheti erejét Ross Brawnnal a Mercedes GP-nél. Egyelőre csak pletykákról van szó, de Monzában már minden újságíró ezt találgatta. Közben a McLaren is kivetette a hálóját egy szenior mérnökre.


Chris Dyer (balra) és Räikkönen 2007-ben világbajnoki címig menetelt a Ferrarival, a mérnöknek mégis mennie kellett (Fotó: Ferrari)

A Ferrari májusban kötött útilaput technikai igazgatója, Aldo Costa talpa alá, akit egy személyben tettek felelőssé a 150 Italia vártnál gyengébb szezonkezdéséért. Chris Dyer régebben Michael Schumacher, később Kimi Räikkönen első számú versenymérnöke volt a Scuderiánál, de 2010 őszén őt is menesztették. Az ausztrál mérnök idén már visszautasította az egyik GT-sorozatban induló csapat ajánlatát, a hétvégén pedig (civilben) ott volt Monzában, táptalajt adva a tárgyalások megkezdéséről szóló híreknek.

Egyelőre sem Aldo Costa, sem Chris Dyer szerződése nem teszi lehetővé, hogy új csapathoz szerződjenek, jövő februártól viszont szabadügynökké válnak, bárhová leigazolhatnak.

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke a GPWeek magazinnak úgy nyilatkozott, hogy „nem nyilatkozunk a csapatstruktúránkról”. De a Mercedes az elmúlt egy évben jeleskedett abban, hogy nagyra becsült szakembereket csábítson el a rivális csapatoktól. A Renault korábbi, kasztnifejlesztésért felelős vezetője, Bob Bell idén áprilisban csatlakozott a stuttgartiakhoz, Ross Brawnt váltotta a technikai igazgatói poszton. Räikkönen korábbi versenymérnökét, Mark Slade-et tavaly decemberben csábították el a McLarentől, és a 2011-es szezon első felében Michael Schumacher főmérnöke volt.
 

Aldo Costa (jobbra) 2006-2011 között vezette a Ferrari tervezői részlegét. Idén ráverték a balhét

Mindeközben az SzC_blog úgy értesült, hogy a McLaren előrehaladott tárgyalásokat folytat Sam Michael leszerződtetéséről, aki 2004 óta a Williams technikai igazgatója. (Bővebben erről később.)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr743221175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rognork 2011.09.12. 19:25:55

én leginkább arról olvasnék híreket, hogy ron dennis visszatér a főnöki székbe. amit az utóbbi években csinálnak, az egyre inkább siralmas.

Real Simon says 2011.09.12. 21:00:49

@rognork: Ron 64 éves, nem fog visszatérni.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása