HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Brembo cáfolja, hogy Vettelnek fékhibája volt

2010.03.31. 11:54 Real Simon says

A Red Bull Racing fékrendszer-partnere, a Brembo nyilatkozatban cáfolta, hogy fékhiba okozta volna Sebastian Vettel kiesését a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjon.

A 22 éves német már közel hat másodperccel vezetett az Albert parki versenyen, amikor az Ascari-kanyarnál nem tudta lelassítani a kocsiját, nyílegyenesen kivágtatott a pályáról és a kavicságy foglya maradt. A csapat vasárnapi sajtóközleményében az állt, hogy a bal első kerékkel volt probléma, amelyből sokan fékhibára asszociáltak. A Brembo szerint azonban nem az ő termékük okozta a kiesést.

„Vettel pályáról való letérését a 13-as kanyarban nem a Brembo által készített fékrendszer okozta, ellentétben néhány sajtótermékben megjelent tudósítással. A Red Bull Racing megerősítette, hogy Vettel annak következtében adta fel az Ausztrál Nagydíjat, hogy megszűnt a nyomatékleadás a bal első tengely és a kerék között. A verseny utáni vizsgálatok megerősítették, hogy a kerékanyát rendesen meghúzták a boxkiállás idején, továbbá a meghibásodás egyéb lehetséges okait [is feltárták]” – áll az olasz gyártó közleményében.

A Brembo adatai szerint a kérdéses kanyarban 300 km/órás sebességről kell 145-150 km/órára lassulniuk a kocsiknak, ami 89 méteres fékutat és 4,3 G-s negatív nehézségi gyorsulást (lassulást) jelent. Ez az egyik legmagasabb érték az egész versenynaptárban.

Az olasz cég a Red Bull mellett a Ferrari, a Renault és a Sauber csapatát látja el fékrendszerekkel a Formula-1-ben.

Szólj hozzá!

Címkék: vettel red bull fék melbourne brembo technikai hiba ausztrál gp

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr42211734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása