HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Az F1 helyett inkább Le Mans-ba menne Räikkönen

2010.08.23. 09:45 Real Simon says

Meglepő kijelentést tett a hétvégi Német-ralin Kimi Räikkönen. A 30 éves finn elárulta: talán sohasem tér vissza a Formula-1-be, helyette inkább a Le Mans-i 24 óráson próbálná ki magát.

„Sosem lehet tudni, mit hoz a jövő, de talán soha többé nem versenyzek már a Formula-1-ben“ – nyilatkozta Kimi a francia L’Équipe riporterének. „Sok évet lehúztam ott, megnyertem a bajnokságot, amiről mindig is álmodtam. Most viszont más időket élünk. Elköteleztem magam a ralizás mellett, de ezen kívül is olyan sok minden van az életben, ami érdekes lehet“ – mondta Räikkönen.

Az újságíró kérdésére, hogy kipróbálná-e magát esetleg Le Mans-ban is, Kimi azt felelte: „Szívesen klipróbálnám – de azzoz a megfelelő csapatot kellene megtalálnom.“ Miután a 2007-es F1-es világbajnok jelenleg a Citroen Junior Team színeiben versenyez a WRC-sorozatban, adja magát a lehetőség, hogy a szintén a PSA-konszernhez tartozó Peugeot színeiben, egy 908 HDi-vel próbálja ki képességeit a 24 órás klasszikuson. Ezzel Kimi is tisztában van: „Ha nyerni akarsz, csak két csapat közt lehet választani: a Peugeot és az Audi közt. Remélem, egyszer lehetőségem nyílik arra is!“.

Räikkönen egyébként – hosszú ideje tartó borulási sorozatát megtörve – az abszolút 7. helyen végzett a hétvégi Deutschland Rally-n, úgy, hogy a vasárnapi utolsó gyorsaságin megszerezte első WRC-s szakaszgyőzelmét is.

 

7 komment

Címkék: 24 német peugeot deutschland le rally; kimi; raikkönen; wrc; f1; rali; mans; órás; citroen;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr622240786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szende Szandi(nista) · http://szendeszandinista.blogspot.com/ 2010.08.23. 11:53:04

Kimi PR menedzsmentje rákapcsolt rendesen :-) A múlt héten még a Red Bull szineiben az IndyCar-ban képzelték el a jövőjét.

Real Simon says 2010.08.23. 13:15:58

@Szende Szandi(nista): szerintem ezt (Le Mans) Kimi szeretné kipróbálni, nem a menedzsmentje mondta neki, hogy "mondd már azt, hogy...". Le Mans, az neki való kaland lenne. A NASCAR meg (a szintén Red Bull által szponzorált) Mattias Ekströmnek. Valaki már megint összekeverte a szezont a fazonnal.

Szende Szandi(nista) · http://szendeszandinista.blogspot.com/ 2010.08.23. 14:40:14

Akkor engem becsaptak...:-) Pedig Indy-t olvastam. De a lényeg, hogy a fogadás áll :-) A sok mellékösvény egyszerre csak a Forma1 felé fordul :-)

Real Simon says 2010.08.24. 09:11:33

@Szende Szandi(nista): Naná, hogy áll a fogadás! Egy hónappal ezelőtt még én álltam vesztésre - és persze még ez is megfordulhat...

Szende Szandi(nista) · http://szendeszandinista.blogspot.com/ 2010.08.24. 09:33:29

Leírom, hogy én miért vagyok "biztos" a visszatérésében, és nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre. Kimi erre az évre jobbnál jobb ajánlatokat kapott, nagy csapatoktól. Tárgyaltak is, de végűl nem hagyta veszni a Ferrari által fizetendő 12 millió eurót. Itt tehát a pénz döntött.
A Master Card ajánlata szintén hasonló nagyságrendű összeg (már ha nem csaptak be megint az újságírók :-) ) ami pénzt a finn, bármely más autósportban, csak évek alatt tudna megkeresni. Most miért ne motiválná a pénz, ha a kilépésben az volt a legfőbb motivációja. Ráadásul ezeket az autósportokat a Forma1-es pályafutása után is bár mikor kipróbálhatja, mint azt annyi volt F1-es pilóta is teszi. A nyilatkozatok pedig, mint azt tudjuk, arra valók, hogy ne lankadjon a figyelem, és így sokkal nagyobb lehet a "durranás", ha majd bejelenti azt ami a valós. Konkrétan még egyszer sem mondta, hogy nem, mindíg csak lebegteti, hogy nem biztos.... Nagyjából ennyi.....nagyon várom a véleményedet.

zevilaga 2010.08.25. 20:45:09

Ha visszatér, az a pénzt miatt lesz. De én sokkal nagyobb esélyt látok arra, hogy LeMansba menjen Audival. A heléyzet az, hogy Kimi megunta, és megutálta az F1-et. A végén már teljesen indiszponált, fásult volt (személy szerint úgy látom, hogy a VB győzelmét is csak a mekisektől kapta ajándékba). A Rallyeban kivirágzott, mert az MÁS volt. Az F1 előtt túrakocsizott, most megint pályaversenyezni akar.
Ráadásul a GT versenyzés már felnőtteknek való motorsport, nem úgy mint az F1.

zevilaga 2010.08.25. 20:47:20

Simonsays - kár hogy most nem tudok navigálni egyik cikkről a másikra. Mindig vissza a főoldalra, aztán letekerni, megnézni mi a következő cikk. Nehézkes.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása