HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

A Williams megerősítette Maldonado érkezését

2010.12.01. 16:41 Real Simon says

Pastor Maldonado vezetheti a Williams "kettes számú" kocsiját a 2011-es Formula-1-es szezonban – vetett véget ma a régóta tartó találgatásoknak a grove-i istálló. A 25 éves venezuelai pilóta Nico Hülkenberget váltja fel a veterán Rubens Barrichello csapattársaként.

A „Tojásfejűnek” becézett Maldonado 1985. március 9-én született Maracay városában, Venezuelában (vagyis egy idős Lewis Hamiltonnal és Nico Rosberggel). Apja és nagybátyja is versenyzett Venezuelában, így magától értetődőnek tűnt, hogy Pastor is a versenypályákon élje ki magát.

Hétéves korában kezdett gokartozni, és hamarosan hét nemzeti bajnoki címmel hívta fel magára a figyelmet. 2003-ban váltott formulaautókra. Három bajnoki cím és 30 futamgyőzelem után 2007-ben mutatkozhatott be a GP2-ben, amikor is megnyerte a monacói futamot. (Egy évvel korábban ugyanígy tett a Renault World Series futamán is.)
Pastor azóta – a fél 2008-as szezon kivételével, amelyet sérülés miatt kihagyni kényszerült – a GP2-ben élesítette oroszlánkörmeit, amelyet idény fölényesen megnyert. Monte-Carlóban második lett, majd zsinórban hat győzelmet aratott a szombati főversenyeken (Isztambul, Barcelona, Silverstone, Hockenheim, Hungaroring, Spa), így már három futammal a szezon vége előtt bebiztosította a GP2-es bajnoki címet.

Maldonado menedzserei már a szezon közepén felvették a kapcsolatot Frank Williams istállójával, amely 850 ezer euróért cserébe kétnapos tesztelésre adott lehetőséget a venezuelai tehetségnek. (A Hispania csapatával kötött különmegállapodás révén Maldonado volt az egyetlen versenyző, aki az abu-dzabi gumiteszt mind a négy napján részt vett.) A Williams-istálló ezután döntött úgy, hogy Maldonadót szerződteti Rubens Barrichello csapattársának a 2011-es szezonra.

Pastor eddigi sikerei mellett az is tagadhatatlan, hogy a venezuelai állami turisztikai hivataltól kapott támogatásnak is nagy szerepe volt az F1-es szerződés megkötésében. Ezzel a Williams lesz az első csapat, amely két latin-amerikai pilótát állít csatasorba a Theodore csapat 1983-as felállása óta (Johnny Cecotto, Roberto Guerrero).
 
„Pastorra először 2007-ben figyeltem fel, amikor mesterien vezetve nyert Monacóban”
– dicsérte új szerzeményét Sir Frank Williams. „Azóta több alkalommal emlékeztetett minket megkérdőjelezhetetlen tehetségére a győzelmeivel, különösen az idei GP2-bajnokság során, amikor példa nélkül álló hat győzelmet aratott egymás után. Természetesen már az abu-dzabi gumitesztelés alatt megismertük őt, de nagyon várjuk már, hogy továbbfejlesszük a tehetségét. Remélem, sikeres szezont zárunk majd együtt 2011-ben.”

 

Szólj hozzá!

Címkék: venezuela f1; williams; bajnok; pastor; maldonado; frank; gp2; barrichello;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr932486676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása