HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Megbukott a Ferrari technikai igazgatója

2011.05.24. 16:04 Real Simon says

Hivatalosan lemondott, valójában az eredménytelenség miatt távozni kényszerült posztjáról Aldo Costa, a Ferrari technikai részlegének vezetője.

Alig három héttel azután, hogy Sam Michael bejelentette, lemond a Williams F1 Team technikai igazgatói posztjáról, újabb vezető mérnök esett csapata eredménytelenségének áldozatául. A Ferrari bejelentette, hogy távozik posztjáról Aldo Costa technikai igazgató.

A Ferrari Törökországban még dobogós helyezést ünnepelt Fernando Alonso révén, Barcelonában azonban a spanyol nem úszta meg körhátrány nélkül, Felipe Massa pedig váltóhiba miatt adta fel a versenyt.

A Ferrari közleménye szerint Costa „új feladatot kap az istállón belül”. A karosszéria fejlesztését a tavaly a McLarentől leigazolt pat Fry veszi át, míg a motorért továbbra is az egykori toyotás szakember, Luca Marmorini felel. A gyártási részleg vezetésével Corrado Lanzonét bízták meg Maranellóban.

Stefano Domenicali csapatvezető és Nicolas Tombazis főtervező egyelőre a helyén marad.

Aldo Costát 2007 végén, Kimi Räikkönen világbajnoki címe után nevezték ki a technikai vezetői posztra. A Ferrari 2008-ban, Felipe Massa révén végig versenyben volt a bajnoki címért, a konstruktőrbajnokságot meg is nyerték, azóta viszont nem termett babér Maranellónak.


Aldo Costa három és fél év után távozik a Ferrari technikai igazgatói posztjáról

A Ferrari jelenleg harmadik helyen áll a konstruktőrök bajnokságában, 110 ponttal lemaradva a vezető Red Bull mögött.

Szólj hozzá!

Címkék: technikai f1 igazgató mérnök leváltás costa aldo ferrari;

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr512929186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása