HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Jean Alesi indul az idei Indy-500-on!

2012.04.05. 18:16 Real Simon says

Jean Alesi bejelentette, hogy megpróbálja kvalifikálni magát az idei Indianapolis 500-as futamra. A francia – aki tavaly óta a Lotus Renault GP nagyköveteként dolgozik – megnevezte csapatát is: a Newman/Haas Racinget, amely pénzhiány miatt az év elején visszalépett a 2012-es Indycar-szezontól.

Az Indy-500 Amerika legnépszerűbb autósport-eseménye. Minden évben több mint 350 ezren nézik a versenyt a legendás "oválteknő" széléről
 
A Ferrari és a Benetton egykori F1-es sztárja, Jean Alesi a legendás Newman/Haas Racing színeiben kísérli meg a bejutást az idei, 96. Indianapolisi 500 mérföldes versenyre. A mezőnyben 33 kiadó rajthely van, a kvalifikációs futamok május elején kezdődnek. 
 
„Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz könnyű dolgom. Nagyon sokat kell beletennem [ebbe a programba] és dolgoznom kell még az erőnlétemen is a kvalifikációra, illetve a versenyre” - nyilatkozta az 1995-ös Kanadai Nagydíj győztese a GPupdate.net-nek. 
 
A bejelentés nemcsak azért érdekes, mert a 47 éves francia (aki 201 F1-es nagydíjon két pole pozíciót és 32 dobogós helyezést gyűjtött) 2001-es visszavonulása óta alig-alig versenyzett (2010-ben a Hungaroringen is láthattuk, a 12 órás FIA GT versenyen, az AF Corse Ferrari pilótájaként). Hanem azért is, mert a Newman/Haas istálló tulajdonosa, Carl Haas tavaly decemberben bejelentette: nem tudja garantálni a szükséges anyagi hátteret, ezért visszalép a 2012-es Indycar-szezontól. 
 
Amerikiában azonban az Indy-500-nak hatalmas kultusza van, messze ez a verseny számít a legtöbbet a szponzorok és a közönség szemében. Ezért gyakran előfordul, hogy egy csapat, vagy versenyző csak ezen az egy versenyen áll rajthoz az egész szezonban.
 

Alesi aktív korában 201 F1-es futamon állt rajthoz a Tyrrell, a Ferrari, a Benetton, a Sauber, a Prost és a Jordan színeiben.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr134365992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása