HTML

Száguldó cirkusz blog

Utolsó kommentek

Aggasztják Vettelt a technikai hibák a vb-döntő előtt

2012.11.19. 21:12 Real Simon says

Sebastian Vettel és a Red Bull csapat vezetői aggódnak, hogy a Mark Webbert Austinban sújtó generátorhiba – vagy más technikai probléma – Interlagosban is megismétlődhet. Ezen a hétvégén, a Brazil Nagydíjon eldől, hogy Vettelt, vagy Fernando Alonsót koronázzák-e háromszoros világbajnokká.

Vettel prepares USA12.jpg

Mark Webber a generátor meghibásodása miatt esett ki az Amerikai Nagydíj 17. körében. Sebastian Vettel ugyanilyen probléma miatt bukta el a győzelmet júniusban, Valenciában, illetve a generátor hibájából vesztette el legalább az ötödik helyet szeptemberben, Monzában. A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner, illetve technikai igazgatója, Adrian Newey aggodalmának adott hangot, hogy egy újabb műszaki hiba miatt elveszíthetik Vettel nemrég még biztosnak vélt világbajnoki címét.

A német címvédő az Amerikai Nagydíjon megszerzett 2. helye után azt mondta: az újabb generátorhiba „nem jó hír”, de hozzátette: „A mérnökeink könnyen beazonosíthatják a hiba forrását [az utolsó futamig], és megtehetik a szükséges lépéseket, hogy felkészültek legyünk.”

Christian Horner is elismerte, hogy aggódik a Webbert ért technikai K.O. után. „Van bennem egy kis félsz, de ennyi. Sajnos ez már a harmadik típusú generátor, más autókon (a többi Renault-motoros csapatnál) újabb verziókat is használtak már. Az új fejlesztésű generátort egy másik motorciklusban használtuk a versenyeken – remélhetőleg ilyet fogunk bevetni Brazíliában is.”

Adrian Newey nehezen félreérthető malíciával fogalmazta meg aggodalmait. „Ez az alkatrész nem egy új alkatrész. Ezt használták a Renault motorjaihoz 2005 óta, és pontosan 2005 óta szokott elromlani.”

Webber_Austin_RBR-res600.jpg

A Red Bull kettős kiesése után, Monzában Horner felhívta a Renault figyelmét arra, hogy ha meg akarják nyerni a vb-címet, több generátorhiba nem fordulhat elő. A csapat tanácsadója, Helmut Marko egyenesen azt követelte, hogy a franciák szakítsanak olasz beszállítójukkal, a Magneti Marellivel.

Vettel austini második, illetve Alonso harmadik helye azt jelenti, hogy a német 13 pontos előnnyel érkezik az idényzáró Brazil Nagydíj helyszínére, São Paulóba. Alonso 2005 és 2006 után, Vettel 2010 és 2011 után triplázhat, egyikük beléphet a háromszoros világbajnokok klubjába.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1cirkusz.blog.hu/api/trackback/id/tr304915513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Száguldó cirkusz
süti beállítások módosítása